του Judd Aptow
trainwreck.jpg

Γνωστή για το καυστικό της χιούμορ (από την τηλεοπτική σειρά Inside Amy Schumer), η κωμικός Έιμι Σούμερ / Amy Schumer στην ταινία υποδύεται μια δημοσιογράφο, που πίστεψε από μικρό παιδί την φιλοσοφία του διαζευγμένου πατέρα της για την μονογαμία (συγκεκριμένα ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και να μην την επιδιώκει) και έτσι ζει τη ζωή της χωρίς δεσμεύσεις, πηγαίνοντας από τη μία περιστασιακή σχέση στην άλλη. Έτσι, όμως, η ηρωίδα μας έχει πιάσει συναισθηματικά κι επαγγελματικά πάτο, μη έχοντας κανέναν και τίποτα ουσιαστικό στη ζωή της. Μετά από μια συνέντευξη με έναν επιτυχημένο, γοητευτικό αθλίατρο  (Bill Hader), η ζωή της αλλάζει εντελώς και βρίσκεται μπλεγμένη σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το προφανές: την ενηλικίωση και τη συναισθηματική δέσμευση μιας σοβαρής, κατά τη γνώμη της, βαρετής, «συμβατικής» σχέσης, αγαπημένο θέμα του σκηνοθέτη.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζαντ Άπατοου/ Judd Aptow άκουσε στο ραδιόφωνο την stand-upκωμικό Έιμι Σούμερ και αυτομάτως ενθουσιάστηκε με το κωμικό ταλέντο και το αυτοσαρκαστικό της χιούμορ που θίγει (με αυτοβιογραφικές αναφορές) ανθρώπινες σχέσεις, σεξουαλική ζωή, οικογένεια και την αντιμετώπιση αυτοάνοσων και απειλητικών για τη ζωή ασθενειών.  «Ήταν ξεκαρδιστική και συνάμα ντόμπρα όσο αναφορά τη γνώμη της για τις σχέσεις. Πίστεψα πως ήταν ιδανική να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία που να αφηγείται την ιστορία της. Η Έιμι είναι πολύ ειλικρινής και εύθραυστη και η ανθρώπινη αυτή πλευρά που τα συνδυάζει διαπνέει τις κωμωδίες μου.» σχολιάζει ο σκηνοθέτης.
«Το καλύτερό μου στις ταινίες είναι να ανακαλύπτω νέους ανθρώπους και να τους δίνω την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τον εαυτό τους στη μεγάλη οθόνη. Αυτό έκανα και με την Έιμι και ήταν εκπληκτική αίσθηση. Δουλεύει σκληρά και είναι από τους πιο γλυκούς ανθρώπους.  Περάσαμε όμορφα στα γυρίσματα και αυτό είναι σπάνιο και τόσο υπέροχο. Σας παραδίδουμε μια ξεκαρδιστική αλλά και συγκινητική ταινία, λοιπόν που θα αγγίξει την καρδιά και την ψυχή σας.» κλείνει ο Τζαντ Άπατοου.

(δ.τ.)