των Glenn Ficarra & John Requa
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
crazy2.jpg
Steve Carell, ηθοποιός & παραγωγός
Η ηλικία συνήθως υποδηλώνει ωριμότητα, ότι έχεις μάθει από τα λάθη σου, αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτό, όταν ο έρωτας σου χτυπά την πόρτα. Η ιστορία της ταινίας είναι ενδιαφέρουσα γιατί αφορά τρεις διαφορετικές γενιές και αναφέρεται στο πώς αυτές βιώνουν τον έρωτα. Εκείνο που μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ήθελα να εξερευνήσω ήταν το πώς ‘συναντιούνται’ αυτές οι τρεις γενιές, καθώς και το γεγονός ότι παρόλο που μεγαλώνουμε, δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις σε όλα τα πράγματα. Τα μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από τα παιδιά μας, είναι μερικές φορές ιδιαίτερα εντυπωσιακά.
[Στο χωρισμό ] Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Καλ είναι ευτυχισμένος μέσα στο γάμο του, οπότε πέφτει από τα σύννεφα από την απόφαση της Έμιλι. Τον πιάνει  εντελώς απροετοίμαστο και δεν μπορεί να σκεφτεί. Θα πρέπει να επανεκτιμήσει όλη του τη ζωή και να αποφασίσει πως θα προχωρήσει. Θα σηκώσει απλά τα χέρια ψηλά; Θα διεκδικήσει και πάλι τη γυναίκα του; Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πρόκειται για ένα τύπο που είναι παντρεμένος εδώ και πολλά – πολλά χρόνια.
(...) Ταυτόχρονα με το ότι ήταν αστεία, πραγματικά μου άρεσε το θέμα της πραγματικής αγάπης, που πραγματεύεται η ταινία. Η ιδέα δηλαδή ότι εκεί έξω υπάρχει μία αδερφή ψυχή για κάθε άνθρωπο, και ότι θα πρέπει να παλέψεις για αυτόν τον άνθρωπο, όσο και αν χρειαστεί. Ακόμα και αν η αγάπη δεν τα κατακτά όλα, μπορεί να κατακτήσει τα περισσότερα. Εξαιτίας της ανθεκτικότητας της ανθρώπινης καρδιάς, μπορούμε να βρούμε ένα τρόπο να το κάνουμε αυτό να δουλέψει, να ξαναβρούμε αυτή την αγάπη ή μία άλλη αγάπη. Το πνεύμα της ταινίας είναι πολύ ελπιδοφόρο και γλυκό.

Ryan Gosling, ηθοποιός
Ο χαρακτήρας που υποδύομαι είναι λιγάκι ρεμάλι, ένας ξεροκέφαλος με χρυσή καρδιά που διαθέτει μία ‘διεστραμμένη’ σοφία την οποία θεωρεί ότι πρέπει να μεταδώσει. Οπότε, παρακολούθησα εκείνη την τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με ένα καλλιτέχνη του δρόμου και διάβασα κάποια βιβλία σχετικά με συμβουλές του πώς να ρίξεις τις γυναίκες. Είναι λίγο τρομακτικό, αλλά κατάφερα να πάρω λίγη έμπνευση από αυτά, για να παίξω το ρόλο του Τζέικομπ.
crazy1.jpg
Glenn Ficarra, σκηνοθέτης 
Πρόκειται για την ιστορία ενός άντρα που περνά πρόωρη κρίση μέσης ηλικίας, και  το ντόμινο των επιπτώσεων που έχει αυτό σε όλους γύρω του.
[Με τον John Requa] Μας αρέσουν τα ίδια πράγματα, και υπήρχαν θέματα στην ιστορία – η κρίση μέσης ηλικίας, η δυναμική της οικογένειας – που μας φάνηκαν τόσο αληθινά και μας δελέασαν. Δουλεύουμε μαζί για σχεδόν 23 χρόνια, οπότε σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο.
Η ιστορία βγάζει γέλιο, αλλά έχει και πολύ συναίσθημα. Πιστεύω ότι οι διαφορετικές οπτικές γωνίες του ίδιου θέματος θα καταφέρουν να κάνουν το κοινό να ταυτιστεί με την ταινία. Εξάλλου, ας το παραδεχτούμε, όλοι έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις.

John Requa, σκηνοθέτης
Ο έρωτας είναι ζωτικής σημασίας. Για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι το πιο σημαντικό πράγμα, εκείνο για το οποίο αξίζει να παλέψουν στη ζωή. Αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι και μεγάλη πηγή χιούμορ, και κάπως έτσι αισθανθήκαμε όταν διαβάσαμε το σενάριο.
Μου άρεσε ο τρόπος που ο Νταν [σ.τ.ε. Dan Fogelman σεναριογράφος] εξετάζει το πόσο εκνευριστική μπορεί να είναι η αγάπη. Το σενάριο ήταν εντυπωσιακό, και είναι μία κωμωδία βασισμένη στους χαρακτήρες, που είναι ακριβώς το είδος των ταινιών που θέλουμε να κάνουμε.
Ένα από τα πράγματα που μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον στο σενάριο ήταν ο χαρακτήρας του Ρόμπι. Μας φέρνει στο μυαλό το συναίσθημα που είχαμε όταν ερωτευτήκαμε για πρώτη φορά, χωρίς να υπάρχει πάνω μας η σκιά των προηγούμενων σχέσεων. Τον χαρακτηρίζει αυτή η αγνότητα.
Αγάπη είναι αυτή η απίστευτη δύναμη που όλοι  προσπαθούμε να μετρήσουμε, να παλέψουμε μαζί της και η ταινία αυτή παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές της: Ο Καλ από τη μία μεριά είχε μία αγάπη που ήταν ζωτικής σημασίας για αυτόν και την οποία θεωρούσε δεδομένη και από την άλλη μεριά, ο Τζέικομπ φοβάται την αγάπη.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)