του Stephen Daldry
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
extrem1.jpg

Tom Hanks, ηθοποιός 
[Ο Όσκαρ, ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας] Σε μια στιγμή, ολόκληρος ο κόσμος του αλλάζει, και χάνει την μοναδική του άγκυρα. Ο πατέρας του, του έλεγε πως υπάρχουν πάντα στοιχεία και θησαυροί που μπορείς να βρεις στον κόσμο.  Έτσι όταν βρίσκει το κλειδί του πατέρα του, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι ο Όσκαρ σχεδιάζει το δικό του περίπλοκο κυνήγι, για το τι μπορεί να σημαίνει το κλειδί, πεπεισμένος ότι με κάποιο τρόπο θα μπορέσει να του εξηγήσει τα ανεξήγητα. Γίνεται μια πολύ προσωπική, οικεία ιστορία για ένα παιδί που προσπαθεί να δώσει με τον δικό του τρόπο, νόημα σε έναν παράλογο κόσμο.

Max von Sydow, ηθοποιός
Με συγκίνησε ιδιαίτερα το σενάριο, κάτι που δε συμβαίνει συχνά. Και μου άρεσε η ιδέα ότι υποδύομαι αυτή την αινιγματική φιγούρα, αυτό τον φαινομενικά ξένο που προσπαθεί να βοηθήσει τον Όσκαρ στην έρευνα του.
extrem2.jpg
Eric Roth, σεναριογράφος
[Το βιβλίο Extremely Loud and Incredibly Close/ Εξαιρετικά Δυνατά & Απίστευτα Κοντά του Jonathan Safran Foer] Είναι ένα βιβλίο με έντονο συναίσθημα και ελπίζω να είναι μια συναισθηματική ταινία. Υπάρχει επίσης μια αληθινή κινητική ενέργεια στο βιβλίο – και η πρόκληση ήταν να την μεταφέρεις σε εικόνα.
O Όσκαρ είναι ένα παιδί που είναι διαφορετικό, αλλά με έναν όμορφο τρόπο. Ίσως να έχει μια μορφή συνδρόμου Άσπερτζερ, αλλά έχει και ζωντανή φαντασία και μια πραγματική περιέργεια, παράλληλα με τους φόβους του.
Για πολύ καιρό, κίνητρο ήταν ο πατέρας του, με τον οποίο απολάμβανε πολλά κοινά πράγματα. Έτσι τώρα, όταν ο Όσκαρ βρίσκει το κλειδί του πατέρα του, ένα χρόνο μετά το θάνατο του, πιστεύει πως ξεκλειδώνει κάτι – μια συμβουλή, ένα αντικείμενο, κάποια σοφία που του άφησε εκείνος. Και τον οδηγεί σε μια περιπέτεια που είναι ο δικός του τρόπος να συμβιβαστεί με την θλίψη του.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)