του James Gray
twolov2.jpg
Ο Λίοναρντ, μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας, επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι στο Μπρούκλιν. Καθώς αναρρώνει γνωρίζει τη Μισέλ, μια μυστηριώδη, όμορφη γειτόνισσα με διάφορα προβλήματα, ενώ οι γονείς του τού γνωρίζουν την Σάντρα, ένα τρυφερό κορίτσι, κόρη του ανθρώπου που θα αγοράσει την οικογενειακή επιχείρηση του Λίοναρντ. Καθώς γνωρίζει και τις δυο κοπέλες ανακαλύπτοντας τις βαθύτερες πλευρές τους, αρχίζει να μπαίνει σε βαθιά συναισθηματικά διλήμματα για το πώς νιώθει, τι θέλει και τι πρέπει να κάνει?
"Η ιστορία είναι πολύ συγκινητική. Ο ήρωας υποφέρει από μια εμμονή, αλλά στην πραγματικότητα το θέμα του είναι το πώς έρχεται αντιμέτωπος με την αγάπη. Συνήθως την αγάπη δεν την αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, γιατί η κατάσταση τού να αγαπάς ενέχει τον έρωτα κι αυτό από μόνο του έχει κάτι το παράλογο. Συνήθως αγαπάμε μια αυταπάτη ή μια εμμονή" λέει ο James Gray.
Και συνεχίζει: "Στα αλήθεια ένα κομμάτι της έμπνευσής μου ήρθε από την Γκουίνεθ, η οποία μου είχε ζητήσει να δουλέψουμε μαζί αλλά είχε βάλει έναν όρο: να μην υπάρχουν στο σενάριο όπλα και βρισιές! Κατά κάποιον τρόπο, με βοήθησε να βγάλω το "στοιχείο του εγκλήματος" μέσα από το σύστημά μου και να γράψω κάτι για την αγάπη και τις σχέσεις".
twolov1.jpg"Ο Joaquin Phoenix (Χοακίν Φίνιξ) είναι από τα πλάσματα με ενισχυμένη συναισθηματική νοημοσύνη. Είναι απίστευτος ο τρόπος που ανιχνεύει την ανθρώπινη συμπεριφορά και έχει εκπληκτική κατανόηση για το τι είναι οι άνθρωποι και ποια είναι τα κίνητρά τους. Αυτά όλα πηγάζουν από τον προσωπική καλλιέργεια. Είμαστε πολύ κοντά. Νιώθω τυχερός που έχουμε κάνει μαζί τρεις ταινίες και πάντα θα θέλω να δουλεύω μαζί του" δηλώνει ο James Gray.
Η Gwyneth Paltrow (Γκουίνεθ Πάλτροου) σχολιάζοντας τον ρόλο της δηλώνει: "Η Μισέλ είναι παγιδευμένη σε μια έμμονη κατάσταση με έναν παντρεμένο, αλλά αυτό στο οποίο είναι παγιδευμένη στην πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορεί να τον έχει. Είναι κάτι που το κάνουμε όλοι μας κάποια στιγμή με διαφορετικούς τρόπους. Όταν ο Λίοναρντ συναντά την Μισέλ αναπτύσσει μια τέτοιου τύπου εμμονή. Για μένα η ταινία αφορά την ικανότητά μας να βλέπουμε το γενικότερο πλαίσιο και να απαγκιστρωνόμαστε από τις εμμονές και τις μονομανίες μας".

(πηγή δελτίο τύπου)