του J.C. Chandor
(οι δηλώσεις του σκηνοθέτη)
all-is-lost.jpg

Είναι μια πολύ απλή ιστορία για έναν άνδρα σε βαθιά ενηλικίωση ο οποίος βγαίνει για ένα ταξίδι τεσσάρων-πέντε μηνών. Με την παρέμβαση της μοίρας, το σκάφος έχει ένα ατύχημα και ουσιαστικά παρασυρόμαστε μαζί του σε ένα ταξίδι οκτώ ημερών καθώς παλεύει για την επιβίωση.
(...) Αν και δεν έπλευσα ποτέ μόνος στον ωκεανό, μεγάλωσα γύρω από την ιστιοπλοΐα, οπότε γνώριζα τη βασική παλέτα την οποία δούλευα.
(...) Κάναμε τα πάντα προκειμένου να κινηματογραφήσουμε ένα σκάφος. Το βυθίσαμε, το επαναφέραμε στη ζωή, το ταξιδέψαμε, το βάλαμε σε μια άσχημη καταιγίδα, το αναποδογυρίσαμε και το βυθίσαμε ξανά. Πιστεύω ότι είναι ύψιστο να έχεις μια βαθιά γνώση του τρόπου λειτουργίας αυτών των σκαφών, πώς πλέουν και βυθίζονται, καθώς και τα διαφορετικά είδη πλεύσης που χρησιμοποιούμε για να βοηθήσουμε στην εξέλιξη της ιστορίας.»
(...) Αυτό που ελπίζω είναι αυτός ο χαρακτήρας [σ.τ.ε. που υποδύεται ο Robert Redford ] να γίνει το σκεύος όπου το κοινό να διακρίνει τον εαυτό του, ή μέρος του εαυτού του. Να γίνει η ενσάρκωση κάποιων από τις ελπίδες τους, τα όνειρά τους, τις φοβίες τους-όλων αυτών των ανθρώπινων γνωρισμάτων. Δεν είναι κάτι που θέλω να αναλύσω λεπτομερώς, αλλά σε κάποιο βαθμό, ελπίζω να γίνει εκείνος ένα είδος καθρέφτη. Κι αν έκανα καλά τη δουλειά μου, η ταινία, όπως και το ταξίδι Του Ανθρώπου Μας, θα είναι συναρπαστική και τρομακτική και ελπίζω τρυφερή και καθηλωτική.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)