(Εμείς)
του Jordan Peele
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1819_us.jpg

Ένα  τραύμα στοιχειώνει την ηρωίδα, το οποίο μέσα στα χρόνια βρίσκει τρόπους να επανέρχεται και να διαταράσσει τη γαλήνια οικογενειακή ζωή της. Η ηρωίδα είχε βρεθεί ως παιδί στο (μακρινό πλέον) 1986, σε ένα απομακρυσμένο παιχνίδι τρόμου, σε ένα μικρό λούνα παρκ κοντά στην παραλία. Κάτι μακάβριο θα άλλαζε τη ζωή της για πάντα. Εκείνο το συμβάν θα έρθει να στοιχειώσει τη σημερινή οικογένειά της και το «άγνωστο» θα έρθει να τη βρει, σχεδόν καρμικά, με «δολοφονικές» ορέξεις, απειλώντας έτσι το σύγχρονο Αμερικάνικο όνειρο μέσα στο οποίο ζει εφησυχασμένη. Τα πάντα θα πάρουν μια ακατανόητη και εφιαλτική τροπή, όταν στο κατώφλι του εξοχικού σπιτιού της οικογένειας, θα εμφανιστεί μια «άλλη» τετραμελής οικογένεια που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τους ήρωες και που μοιάζει να είναι το είδωλο του σκοτεινού καθρέφτη τους.
Με τους Lupita Nyong'o, Elisabeth Moss, Winston Duke, Anna Diop.
Το σχετικό δελτίο τύπου γράφει: "Η μοντέρνα γραφή τρόμου που χαρακτηρίζει το σινεμά του Τζόρνταν Πιλ υπογραμμίζεται σε κάθε πλάνο, με ιδέες μεταφυσικής απειλής και έξυπνα ειρωνικές πινελιές. Ο σκηνοθέτης δίνει έμφαση στην πυρετώδη ανησυχία για το άγνωστο που καραδοκεί στα υπόγεια των πόλεων, με αμφίδρομα νοηματικά περάσματα και αρκετό αίμα. Κανείς δεν δικαιούται να νιώθει ασφαλής. Το άγνωστο ελλοχεύει σε κάθε βήμα και σε κάθε υπονομευτικό  βλέμμα. Οι ήρωες ισορροπούν ανάμεσα στα ξεσπάσματα έντασης και πανικού, κρατώντας την ιστορία στην κόψη του διφορούμενου.
Αντίθετα με την ταινία Τρέξε!, στην πλοκή που πυροδοτεί τον τρόμο στην ταινία ΕΜΕΙΣ δεν βρίσκεται κάποιο σχόλιο για τον ρατσισμό στην Αμερική. Αυτή δεν είναι η μόνη ανατροπή των στερεοτύπων: o πατέρας της οικογένειας δεν είναι ο ηρωικός σωτήρας που θα πάρει τα υπόλοιπα μέλη υπό την προστασία του και το φιλικό ζευγάρι στις διακοπές δεν έχει το ρόλο που περιμένει ο θεατής. Τίποτα δεν είναι αναμενόμενο και στην ιστορία συνυπάρχουν το χιούμορ, το gore, το σασπένς, τα άφθονα plot twists και τα... ψαλίδια!"

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)