του Pedro Almodóvar
(οι δηλώσεις του σκηνοθέτη)
b_505X0_505X0_16777215_00_images_2122_madres-paralelas.jpg

Η ταινία ξεκινά με την Janis να ψάχνει για το πως μπορεί να ανοίξει έναν ομαδικό τάφο στον οποίο έχει ταφεί ο προπάππους της, που δολοφονήθηκε στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο και τελειώνει τρία χρόνια αργότερα με το άνοιγμα του τάφου. Ενδιάμεσα και στο κέντρο της ταινίας, υπάρχει η σχέση της με την Ana και οι πολύ απρόσμενες επιπλοκές της.
Η ταινία Madres paralelas μιλά για προγόνους και απογόνους, για την αλήθεια του ιστορικού παρελθόντος και την πιο προσωπική αλήθεια των χαρακτήρων. Μιλά για την ταυτότητα και το μητρικό πάθος μέσω τριών πολύ διαφορετικών μητέρων. Εκτός από την Janis και την Ana, υπάρχει η μητέρα της Ana, εγωίστρια και χωρίς κανένα μητρικό ένστικτο. Οι ατέλειες αυτών των μαμάδων, πολύ διαφορετικές από αυτές που εμφανίστηκαν στη φιλμογραφία μου μέχρι σήμερα, με ελκύουν περισσότερο ως αφηγητή.
Αυτός είναι ο πιο δύσκολος χαρακτήρας που έχει παίξει ποτέ η Penélope Cruz και ίσως ο πιο οδυνηρός. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Στο πλευρό της, η νεαρή Milena Smit γίνεται η μεγάλη αποκάλυψη της ταινίας. Η καθαρότητα και η αθωότητα της Ana της τονίζουν τα πιο σκοτεινά μέρη της Janis. Και οι δύο συνοδεύονται πολύ καλά από τους Aitana Sánchez Gijón και Israel Elejalde. Στο τέλος, όλοι μαζί θα αποτελέσουν μέρος μιας διαφορετικής και απροσδόκητης οικογένειας, η οποία είναι επίσης πραγματική και αυθεντική.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)