clap.jpg

Από τις 20 Ιουνίου ξεκινάει η υποβολή σχεδίων για χρηματοδότηση  στο πλαίσιο του Ταμείου υποστήριξης συμπαραγωγής ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων που συστάθηκε με τη συμφωνία που υπεγράφη στις 19 Μαΐου 2014 στις Κάννες μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC).
Το Ταμείο, η διάρκεια του οποίου θα είναι τριετής, έχει σκοπό την ενίσχυση έργων ελληνογαλλικής συμπαραγωγής.
Από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την υποβολή σχεδίων προς χρηματοδότηση από το Ταμείο είναι τα  σχέδια για κινηματογραφικά έργα, ανεξάρτητα από το είδος τους (μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ), να έχουν διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη των 60 λεπτών και να συμμετέχει σε αυτά μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα την Ελλάδα και μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα τη Γαλλία. Τα σχέδια θα εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Κ.Κ. και του CNC  και όσα κρίνονται επιλέξιμα, θα υποβάλλονται για καλλιτεχνική γνωμοδότηση στην εξαμελή ελληνογαλλική επιτροπή υποστήριξης της συμπαραγωγής. Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανά σχέδιο έχει οριστεί στα 500.000€.
Ο φάκελος πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δύο αντίτυπα από τις 20 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 μέσω δύο ξεχωριστών e-mail: το ένα στην ελληνική και το άλλο στη γαλλική γλώσσα στις ακόλουθες διευθύνσεις:
Για το Ε.Κ.Κ. (στην ελληνική γλώσσα): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Για το CNC (στη γαλλική γλώσσα) :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(δ.τ.)