mikra-agglia.jpg

Η «Μικρά Αγγλία» βραβεύθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σαγκάης με το Χρυσό Κύπελλο καλύτερης ταινίας, και τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα.
Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στο «The Uncle Victory» του Zhang Meng,  ο οποίος στο παρελθόν σκηνοθέτησε την ταινία «The Piano in a Factory». Γύρω από την ταινία «The Uncle Victory» δημιουργήθηκε θέμα αφού ο δημοφιλής ηθοποιός Huang Haibo, ο οποίος παίζει σ' αυτή, φυλακίσθηκε για 15 ημέρες επειδή έκανε σεξ με μια πόρνη. Ως συνέπεια των προηγουμένων η ταινία δεν παρουσιάστηκε στο κοινό.
Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στους Cyril Gely και Volker Schlöndorff για την ταινία «Diplomacy», το ανδρικής ερμηνείας στον Ταϊλανδό Vithaya Pansringarm για την ταινία «The Last Executioner» του Tom Waller, το βραβείο φωτογραφίας κέρδισε ο Luo Pan για την ταινία «The Sacred Arrow», και το βραβείο καλλιτεχνικής επίτευξης απονεμήθηκε στον Gregg Alexander για τη μουσική της ταινίας «Begin Again».
Το 17ο φεστιβάλ της Σαγκάης διεξήχθη από τις 14 ως τις 22 Ιουνίου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η Κινέζα ηθοποιός Gong Li, και μέλη της επιτροπής ήταν οι Im Sang-soo, Sally Potter, Lone Scherfig, Liu Jie, Peyman Moaadi, Shunji Iwai.
Σύμφωνα με το hollywoodreporter.com, στο Φεστιβάλ παρέστησαν οι Natalie Portman, John Cusack, Nicole Kidman, και ταινία λήξης ήταν η ταινία «Transformers: Age of Extinction».

(δ.τ.)