jack.jpg

Νεκρός στο σπίτι του στη βόρεια Καλιφόρνια βρέθηκε στις 11 Αυγούστου 2014, ο ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς/ Robin Williams, με την αστυνομία να εκτιμά, από τις πρώτες ενδείξεις που διαθέτει, ότι ο θάνατος προήλθε από αυτοκτονία.
Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος ήταν 63 ετών, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαρίν. Αν και τα αίτια του θανάτου είναι ακόμη υπό πλήρη διερεύνηση, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι ο ηθοποιός πέθανε από ασφυξία απόρροια αυτοκτονίας.
Πριν από λίγο καιρό, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε μπει προληπτικά σε κλινική αποτοξίνωσης από το αλκοόλ, οκτώ χρόνια μετά την τελευταία του νοσηλεία, για να ξεπεράσει μια δύσκολη προσωπική κατάσταση και να παραμείνει νηφάλιος αποφεύγοντας το αλκοόλ.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ηθοποιός έπασχε από κατάθλιψη κάτι που επιβεβαίωσε και ο μάνατζέρ του, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζητά σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής».
Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ηθοποιού, χαρακτηρίζοντάς τον «μοναδικό στο είδος του».
Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου, 1951 στo Σικάγο. Είναι γνωστός για τις ταινίες: Καλημέρα Βιετνάμ, Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών, Ο βασιλιάς της μοναξιάς και Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ.Για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» είχε βραβευτεί με Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου ενώ είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για Όσκαρ πρώτου ανδρικού.

Αντιδράσεις και δηλώσεις
Η σύζυγός του Σούζαν Σνάιντερ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “Σήμερα το πρωί έχασα τον σύζυγό μου και τον καλύτερο φίλο μου, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από πιο αγαπημένους του καλλιτέχνες και από τους ωραιότερους ανθρώπους. Είμαι συντετριμμένη”. Η κόρη του, Ζέλντα Ουίλιαμς, τον αποχαιρέτισε με ένα συγκινητικό tweet με λόγια  από τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί. «Εσύ, εσύ μόνος θα έχεις αστέρια όπως κανείς άλλος... Σε ένα από αυτά τα αστέρια θα ζω. Σε ένα από αυτά θα γελάω. Και θα είναι σαν να γελάνε όλα τ’ αστέρια όταν θα κοιτάζεις τον ουρανό... Εσύ, μόνο εσύ, θα έχεις τα αστέρια που ξέρουν να γελάνε. Σ’ αγαπώ, θα μου λείψεις», έγραψε η Ζέλντα.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στους πολλούς ρόλους που είχε ερμηνεύσει ο ηθοποιός: “Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς αεροπόρος, γιατρός, τζίνι, νταντά, πρόεδρος, καθηγητής, Πίτερ Παν και ό,τι άλλο εκπροσωπούσε ανάμεσα σε αυτούς τους ρόλους. Αλλά ήταν μοναδικός…”.
“Ο Ρόμπιν ήταν μία καταιγίδα κωμικής ιδιοφυϊας και το γέλιο μας ήταν ο κεραυνός που τον συντηρούσε. Ήταν φίλος και δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ.
“Είμαι εμβρόντητος από τον χαμό του Ρόμπιν Ουίλιαμς: αξιοπρεπής, αξιοθαύμαστος, τεράστιο ταλέντο, συνεργάτης, γνήσια ψυχή”, έγραψε ο Στιβ Μάρτιν στο Twitter.
Ο κωμικός Μπεν Στίλερ έγραψεστο Twitter: “Τον γνώρισα όταν ήμουν 13 ετών και ήμουν μεγάλος θαυμαστής του κι ήταν τόσο ευγενής και τον παρακολουθούσα να είναι ευγενής με κάθε θαυμαστή του…Και με άλλους ηθοποιούς ήταν τόσο γενναιόδωρος και μεγαλοφυής. Τούς έκανε όλους να αισθάνονται ιδιαίτεροι και ίσοι δίπλα του, παρότι ο ίδιος ήταν η μεγαλοφυία”.
Ο κωμικός Τσέβι Τσέις είπε: “Ο Ρόμπιν κι εγώ είμασταν πολύ καλοί φίλοι, υποφέραμε κι οι δύο από την ίδια, ελάχιστα γνωστή, πάθηση: την κατάθλιψη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα τελείωνε έτσι η ζωή του και η δική μας μαζί του. Ο θεός να αναπαύει την ψυχή του και να μας ευλογεί που τον ζήσαμε! Δεν μπορώ να το πιστέψω”.
“Δεν έχω γνωρίσει πιο γλυκό, έξυπνο και ευγενικό άνθρωπο από τον Ρόμπιν…Δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου η δέσμευσή του ως καλλιτέχνη να μας φτιάχνει τη διάθεση και να μας κάνει να χαιρόμαστε”, έγραψε ο Τζον Τραβόλτα.
“Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έκανε τον κόσμο να γελάει και να σκέφτεται. Θα το θυμάμαι και θα το τιμώ αυτό. Ένας μεγάλος άνθρωπος, καλλιτέχνης και φίλος. Θα μου λείψει αφάνταστα πολύ”, έγραψε στο Twitter ο Κέβιν Σπέισι.

(Πηγή δημοσιεύματα του τύπου)