black.jpg

Σε ηλικία 89 ετών πέθανε η αμερικανίδα ηθοποιός Λορίν Μπακόλ/ Lauren Bacall. Ο θάνατός της έγινε γνωστός από ανάρτηση που έκανε στο twitter το ίδρυμα Μπόγκαρντ.  «Με βαθιά θλίψη, αλλά με μεγάλη ευγνωμοσύνη για την καταπληκτική ζωή της, επιβεβαιώνουμε το θάνατο της Λορίν Μπακόλ» αναφέρει το ίδρυμα Μπόγκαρντ στο λογαριασμό του στο Twitter.
Είναι περισσότερο γνωστή ως πρωταγωνίστρια σε φιλμ νουάρ, όπως οι ταινίες «Πάθος και αίμα» (1946) και «Σκοτεινή Διάβασις» (1947), αλλά και ως κωμικός, όπως για παράδειγμα στην ταινία του 1953 «Πώς να Παντρευτείτε έναν Εκατομμυριούχο»/ “How to Marry a Millionaire”.
Η Lauren ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες που πέρασαν από τον κινηματογράφο, σε ηλικία 18 ετών ένας παραγωγός την πρόσεξε στο εξώφυλλο ενός περιοδικού και της έδωσε τον ρόλο στο To Have And  Have Not το 1944 δίπλα στον Humphrey Bogart που έπαιζε τον εραστή της.
Στις 21 Μαΐου 1945, η Μπακόλ παντρεύτηκε τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Η Μπακόλ ήταν 20 και ο Μπόγκαρτ 45. Έμειναν μαζί μέχρι το θάνατο του Μπόγκαρτ από καρκίνο το 1957. Mαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.
Αργότερα είχε δεσμό με τον Φρανκ Σινάτρα και μετά παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τζέισον Ρόμπαρντς, με τον οποίο απέκτησε ένα γιο.
Έπαιξε σε περισσότερες από 40 ταινίες, όπως  “The Big Sleep” και “Key Largo” με τον Bogart, “How to Marry a Millionaire” με Marilyn Monroe και Betty Grable, “Designing Woman” με τον Gregory Peck, στο “Murder on the Orient Express” (1974) και αρκετά αργότερα στην ταινία του Lars von Trier’s “Dogville” (2003), στο “Manderlay” (2005), τέλος  συνεργάσθηκε με τον Robert Altman στο “Prêt-à-Porter” (1994).
Το 1996 κέρδισε υποψηφιότητα για όσκαρ δεύτερου ρόλου για τον ρόλο της σαν μητέρα της Barbra Streisand στο The Mirror Has Two Faces, ενώ έχασε το όσκαρ από την Juliette Binoche για τον ρόλο της στο “The English Patient” .
Βραβεύθηκε με Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της στην ταινιά “Ο καθρέφτης έχει δύο πρόσωπα”/ The Mirror Has Two Faces. Έλαβε δύο φορές το θεατρικό βραβείο Τόνι και το 2009 πήρε τιμητικό Όσκαρ για την πολύχρονη καριέρα της και την προσφορά της στην έβδομη τέχνη.
Ήταν γνωστή για τη βραχνή φωνή της και την γοητευτική της παρουσία.