Ο Κοσμάς, δημόσιος υπάλληλος, έχει βρεθεί με δυσμενή μετάθεση στα σύνορα. Η Λούλα μόλις τέλειωσε το λύκειο και ασφυκτιά στη μικρή πόλη όπου ζει. Ο Κοσμάς είναι ξένος· θα φύγει κάποια στιγμή· θα μπορούσε να την πάρει μαζί του. Οι δυο τους έχουν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, κι ύστερα αρραβωνιάζονται. Αλλά η Λούλα σύντομα καταλαβαίνει ότι ο Κοσμάς δεν πρόκειται να φύγει από κει. Τον παρατάει, φεύγει για τη Θεσσαλονίκη, να γίνει τραγουδίστρια. Μερικούς μήνες αργότερα, ο Κοσμάς έρχεται να την πάρει πίσω. Η Λούλα αρνείται να επιστρέψει. Περνούν ένα τελευταίο βράδυ μαζί. Την επόμενη μέρα η Λούλα βρίσκεται δολοφονημένη από το χέρι του. Η ανασύνθεση της ιστορίας από ένα τηλεοπτικό συνεργείο που ερευνά την υπόθεση, φέρνει στην επιφάνεια τις εκδοχές της αλήθειας: αλήθεια του Κοσμά· την αλήθεια της Λούλας· την αλήθεια που πάντοτε διαφεύγει....
Ο Πάνος Καρκανεβάτος, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει σχετικά με την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας (Καθημερινή, 09.04.2006) :  «H ψηφιακή τεχνολογία είναι πολύ πιο ευέλικτη. Παίρνεις με μεγαλύτερη ακρίβεια αυτό που επιδιώκεις σαν πλάνο, σαν αισθητικό αποτέλεσμα». Προσοχή, όμως. «Το ίδιο το μέσο δεν κατοχυρώνει κάτι, ο χειρισμός του το κατοχυρώνει. Τα πλεονεκτήματα μπορούν εύκολα να γίνουν μπούμερανγκ για τον σκηνοθέτη, και το βλέπουμε γύρω μας. Η ευελιξία για την οποία μιλήσαμε μπορεί να οδηγήσει σε μία αντίληψη που θέλει τις ταινίες να γυρίζονται γρήγορα και εύκολα». Επομένως, είναι απαραίτητη μία παιδεία και συγκρότηση κινηματογραφική με όρους πέρα από το μέσο. Οι νέες δυνατότητες σε εκθέτουν σε σημαντικούς κινδύνους». Ως προς την τεχνική επάρκεια του νέου μέσου, συμφωνεί ότι «κάθε μέρα υπάρχουν εξελίξεις, λύσεις που αναβαθμίζονται, αλλά...».
Παίζουν οι Γιώργος Γλαστράς (Κοσμάς), Άννα Σωτηρούδη (Λούλα), Δημήτρης Ναζήρης (ιατροδικαστής), Σωτήρης Ζήκος (σκηνοθέτης), Γιάννης Καισαρίδης (Αποστόλης), Ρεβέκκα Τσιλιγγαρίδου (Νταίζη), Άννα Κυριακίδου (Φώφη), Αθηνά Ευσταθίου (Νίτσα).