Plaire, aimer et courir vite (Sorry Angel), Christophe Honoré
Ο Jacques είναι συγγραφέας και ζει στο Παρίσι. Λίγο πριν τα 40, είναι γεμάτος με αμφιβολίες εάν στο μέλλον θα συναντήσει τα καλύτερα στη ζωή του. Ο Arthur είναι μαθητής που ζει στη Βρετάνη. Μελετά και είναι πάντα χαμογελαστός. Αρνείται να σκεφτεί ότι όλα στη ζωή του μπορεί να μην είναι δυνατά.
Ο Jacques και ο Arthur θα συναντηθούν. Ακριβώς όπως σε ένα υπέροχο όνειρο. Ακριβώς όπως σε μια θλιβερή ιστορία.
Zimna wojna (Cold War), Pawel Pawlikowski
Η ταινία είναι μια παθιασμένη ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο και διαφορετική ιδιοσυγκρασία. Είναι μ' ένα μοιραίο τρόπο αταίριαστοι και αλλά και επίσης μοιραία καταδικασμένοι ο ένας στον άλλο. Με φόντο το Ψυχρού Πολέμο στη δεκαετία του 1950 στην Πολωνία, το Βερολίνο, τη Γιουγκοσλαβία και το Παρίσι, η ταινία απεικονίζει μια αδύνατη ιστορία αγάπης σε αδύνατες στιγμές.
(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή, κατάλογος Φεστιβάλ Καννών)
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αντιγραφή του περιεχομένου του Σινεφίλια [Cinephilia.gr] (Νόμος 2121/1993), χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια του συγγραφέα. Όλες οι δημοσιεύσεις εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους.
Copyright © Σινεφίλια [Cinephilia.Gr] 1997-2016
Σχετικά | Επικοινωνία | ? |