b_505X0_505X0_16777215_00_images_1819_the-sisters-brothers.jpg

The Sisters Brothers, Jacques Audiard
Οι Charlie και Eli Sisters Sisters ζουν σε έναν άγριο και εχθρικό κόσμο. Έχουν αίμα στα χέρια τους: αίμα εγκληματιών και αθώων ανθρώπων ... Δεν έχουν κανένα ενδοιασμός  για να σκοτώνουν. Είναι δουλειά τους. Ο Charlie, ο μικρότερος αδερφός, γεννήθηκε για να σκοτώνει. Ο Eli, ωστόσο, ονειρεύεται να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Προσλαμβάνονται από τον Commodore για να βρουν και να σκοτώσουν έναν άνδρα. Από το Όρεγκον στην Καλιφόρνια ξεκινάει ένα κυνήγι, ένα ταξίδι που θα δοκιμάσει αυτόν τον παράλογο δεσμό μεταξύ των δύο αδελφών.
Με τους Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed.
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1819_what-you-gonna-do-when-the-world-s-on-fire.jpg
What You Gonna Do When The World’s On Fire?, Roberto Minervini
Το καλοκαίρι του 2017, μια σειρά από βίαιες αστυνομικές δολοφονίες νεαρών Αφροαμερικανών, δημιουργεί αναστάτωση σε όλη τη χώρα. Μια μαύρη κοινότητα στον αμερικανικό νότο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις παρατεταμένες συνέπειες του παρελθόντος και να βρει τη θέση της σε μια χώρα που δεν τους συμπαραστέκεται. Εν τω μεταξύ, οι Μαύροι Πάνθηρες προετοιμάζουν μια μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία. Ένας διαλογισμός σχετικά με την κατάσταση της φυλής στην Αμερική.
Με τους Judy Hill, Dorothy Hill, Michael Nelson, Ronaldo King, Titus Turner, Ashley King, Kevin Goodman, The New Black Panthers Party for Self Defense
Ο Roberto Minervini , σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: «Έχω ακούσει ιστορίες για τον αμερικανικό νότο που ξεδιπλώνονταν μπροστά στα μάτια μου με απροσδόκητους τρόπους. (…) Κατά την προετοιμασία της ταινίας, κατορθώσαμε να εδραιώσουμε βαθιά δεσμούς με πολλούς ανθρώπους και αποκτήσαμε πρόσβαση σε γειτονιές και κοινότητες που είναι εκτός ορίων για τους περισσότερους. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που γνώρισα έζησαν έντονα δύο δραματικά γεγονότα στην πρόσφατη ιστορία της Λουιζιάνας: ο τυφώνας Κατρίνα (2005) και τη δολοφονία του Alton Sterling (2016). Και τα δύο γεγονότα είναι αποτέλεσμα θεσμικής αμέλειας, κοινωνικοοικονομικού χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών και ισχυρού ενδημικού ρατσισμού. Κινούμενοι από θυμό και φόβο, οι άνθρωποι ήθελαν να έχουν την ευκαιρία να πουν τις ιστορίες τους δυνατά. Ελπίζω ότι αυτή η ταινία μπορεί να διευκολύνει μια πολύ αναγκαία συζήτηση για τη φυλή και την τρέχουσα κατάσταση των Αφροαμερικανών, οι οποίοι, περισσότερο από ποτέ, γίνονται μάρτυρες της εντατικοποίησης των εγκλημάτων μίσους και των πολιτικών που εισάγουν διακρίσεις.»

(πηγή κατάλογος Φεστιβάλ Βενετίας)