του Drew Goddard
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
cabin2.jpg
Drew Goddard, σκηνοθέτης
Κατά κάποιο τρόπο, η ταινία λειτουργεί όπως μια κλασική ταινία τρόμου. Είναι το είδος της ταινίας που αρπάζεις το ποπ κορν σου, γραπώνεις το μπράτσο του συνοδού σου και παρακολουθείς πέντε έφηβους να τραβάνε για το δάσος, όπου φυσικά και θα τους συμβούν τα χειρότερα. Αλλά παράλληλα η ταινία είναι και κάτι ακόμα: η δική μας εκδοχή του είδους, που σημαίνει ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο παρανοϊκά απ΄ότι περιμένατε.
Η ταινία τρόμου είναι το έναυσμα που πυροδοτεί την έμφυτη ερώτηση που προκύπτει για την ύπαρξη ή όχι της ανθρωπιάς. Γιατί, εμείς ως άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να περιθωριοποιήσουμε, να στοχοποιήσουμε και να καταστρέψουμε την νεολαία; Και αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του τρόμου, ή των ταινιών, ή της τωρινής κουλτούρας. Το κάνουμε αυτό στη νεολαία από τότε που υπάρχουμε. Και αυτή η ερώτηση, αυτό το γιατί, χτυπάει στην καρδιά της ταινίας.
cabin1.jpg
Joss Whedon, σεναριογράφος
Λατρεύω τον τρόμο. Αλλά οι πλοκές γίνονται όλο και πιο προβλέψιμες. Οι σκοτωμοί όλο και πιο αηδιαστικοί. Τα παιδιά που παίζουν όλο και πιο αναλώσιμα. Περισσότερη ενέργεια ξοδεύεται για τα όργανα των βασανιστηρίων και καθόλου αγάπη για το χτένισμα των διαλόγων. Η ιεροτελεστία έχει φτωχύνει.
Οι αρχηγοί του control room είναι ένα αντικατάστατο του θεατή. Παρόλα αυτά αντιπροσωπεύουν όλα όσα πολεμάμε ως αφηγητές ιστοριών: την ανάγκη να πληγώνουν παιδιά όλο και περισσότερο, να τα εξωθούν σε απερίσκεπτες συμπεριφορές, να κάνουν το θάνατο τους το μοναδικό σκοπό σε βάρος του σασπένς.
Υπάρχει ένα κομμάτι μας, ένα σκοτεινό, βαθύ, πρωτόγονο κομμάτι μας που θέλει να θυσιάσει αυτούς τους ανθρώπους στην μεγάλη οθόνη. Θέλησα να κάνω μια ταινία που να εξηγεί γιατί. Και έτσι ήταν μια παράξενη εμπειρία ακριβώς γιατί κάνουμε μια κατεξοχήν ταινία τρόμου. Σίγουρα αγαπάμε το είδος και τα κλισέ του είδους, αλλά ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε για το πού θα καταλήξει όλο αυτό.
Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος/The Cabin in the Woods είναι πραγματικά αυτό που ξεκινήσαμε και σκοπεύαμε να γράψουμε εξ αρχής. Η πρόθεση μας ήτανε να δημιουργήσουμε μια δίωρη εμπειρία που θα άρεσε σε οπαδούς του τρόμου, όπως εμάς, αλλά που θα κατέληγε σε μια ανατροπή που σου παίρνει το μυαλό.