του Jeff Nichols
mud1.jpg

Η ταινία είναι μια περιπέτεια στο κέντρο της οποίας βρίσκονται δύο αγόρια. Ο 14χρονος Ellis και ο φίλος του Neckbone, συναντούν τον Mud (Λάσπη) που κρύβεται σ’ ένα νησί στον ποταμό Μισισιπή. Τούς αφηγείται φανταστικές ιστορίες – πως σκότωσε έναν άνδρα στο Τέξας και ότι τον κυνηγούν για να τον τιμωρήσουν. Τούς λέει ότι σχεδιάζει να βρεθεί με την αγάπη της ζωής του, την Juniper, και να το σκάσει μαζί τους. Επιφυλακτικοί αλλά και περίεργοι, ο Ellis και ο Neckbone συμφωνούν να τον βοηθήσουν. Δεν θα περάσει πολύς καιρός και οι ιστορίες τους Mud θα γίνουν πραγματικότητα. Την μικρή τους πόλη θα πολιορκήσει ένα όμορφο κορίτσι μαζί με μια ομάδα από κυνηγούς επικηρυγμένων.
Ο Jeff Nichols, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: "Η ταινία αφορά την αγάπη. Πρόκειται για αυτό το αγόρι, τον Έλλις, που αναζητά απεγνωσμένα απόδειξη ότι η αγάπη μπορεί να διαρκέσει, είτε στους γονείς του, είτε στο θείο του καλύτερου του φίλου, ή στο νέο του φίλο, το Μαντ. Θέλει να δει την αγάπη να νικά. Θέλει να βεβαιωθεί ότι δε χάνεται.
Μπορεί να ακουστεί λίγο υπερβολικό, αλλά ο Έλλις προέρχεται από μια σειρά ερωτικών απογοητεύσεων που είχε στο σχολείο. Πιστεύω ακράδαντα, ότι ο έρωτας όταν είσαι έφηβος, είναι πιο έντονος απ’ ότι θα είναι για την υπόλοιπη ζωή μας. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι πιο βαθύς ή ειλικρινής, απλά πιο έντονος. Όταν είσαι ερωτευμένος είσαι σε συνεχή αναβρασμό, όταν πληγώνεσαι, ο πόνος έχει την ίδια ένταση. Για μένα, έτσι ήθελα να είναι ο Έλλις. Αν μπορούσα να εκφράσω σε μια ταινία την πόλωση και την ένταση της αγάπης ενός μικρού παιδιού, πιστεύω ότι είναι μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί.
(...) Ελπίζω το κοινό να φύγει σκεπτόμενο ότι η αγάπη, με όλο τον πόνο, τη χαρά και τις ατέλειες τις είναι ένας στόχος για τον οποίο αξίζει να παλέψεις".
Αναφερόμενος στις επιρρόες του ο Jeff Nichols, σημειώνει: "Συγγραφείς όπως οι Raymond Carver, Cormac McCarthy, Larry Brown, Flannery O'Connor, και Harry Crews με ωθούν να θέλω να γίνω ένας πολύ καλός αφηγητής. Ταινίες όπως οι The Hustler, Badlands, Hud, Tender Mercies, Cool Hand Luke, A Perfect World, Fletch, και Lawrence of Arabia, είχαν πολύ ειλικρινή κι ανθρώπινο χαρακτήρα, ενώ αφηγούνταν ταυτόχρονα διασκεδαστικές ιστορίες".

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)