(Τι στο… μπιιιπ… ξέρουμε;?!)
των Mark Vincente, Betsy Chasse και William Arntz
bleep1.jpg
Η ταινία ανήκει σ' ένα νέο είδος: εν μέρει είναι ντοκιμαντέρ και εν μέρει μια ταινία μυθοπλασίας επιχειρεί να διερευνήσει τις κρυφές και «μαγικές» όψεις της ζωής και της πραγματικότητας.
Η ηρωίδα της ταινίας Αμάντα, μια χωρισμένη φωτογράφος, έχει μια φανταστική εμπειρία του τύπου "Η Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων" και η πεζή καθημερινότητά της κυριολεκτικά ανατρέπεται όταν ανακαλύπτει την κρυμμένη κβαντική φύση αυτών που θεωρούμε ότι είναι η "φυσιολογική" πραγματικότητα στην οποία "ξυπνάμε" κάθε μέρα. Όπως κάθε άνθρωπος σε κρίσιμη στιγμή, η Αμάντα αμφισβητεί τις βασικές αρχές της ζωής της.
Με αφορμή ένα ασυνήθιστο συμβάν, οτιδήποτε πίστευε αληθινό - για πράγματα όπως οι άντρες στη ζωής της, το πώς θα πρέπει να είναι οι σχέσεις της με τους άλλους, τον τρόπο με τον οποίο τα αισθήματά της επηρεάζουν τη δουλειά της- αλλάζει όταν συνειδητοποιεί πως η πραγματικότητα που την περιβάλλει δεν είναι αληθινή. Καθώς η Αμάντα χαλαρώνει και αποδέχεται αυτό που συμβαίνει, καταφέρνει να τιθασεύσει τους φόβους της, να αντιμετωπίσει τα πράγματα με σύνεση και βρίσκει πώς να ερμηνεύσει τα μεγάλα ζητήματα της ζωής, με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Δεν είναι πια θύμα των καταστάσεων αλλά καταφέρνει να γίνει η κινητήρια δύναμη στη ζωή της. Η ζωή της δεν θα είναι πια ποτέ ίδια.
bleep2.jpg«Η ταινία σου προσφέρει μια θεωρία σύμφωνα με την οποία πρέπει να δημιουργήσεις την δική σου πραγματικότητα, να την ελέγχεις απόλυτα και να είσαι απόλυτα υπεύθυνος γι' αυτήν», εξηγεί η Betsy Chasse συν- σκηνοθέτης, συν- σεναριογράφος και συμπαραγωγός της ταινίας με τους William Arntz και Mark Vicente. «Αυτή είναι η κεντρική οπτική της ταινίας, ωστόσο η ταινία αναφέρεται επίσης στην επιρροή της επιστήμης και πως αυτή καθορίζει την ζωή μας», συμπληρώνει.
Στην ταινία προβάλλονται συνεντεύξεις των: Amit Goswami, Andrew B. Newberg, Candace Pert, Daniel Monti, David Albert, Fred Alan Wolf, Jeffrey Satinover, John Hagelin, Joseph Dispenza, Dr. Michael Ledwith Ramtha.
Οι δεκατέσσερις επιστήμονες -γιατροί και βιολόγοι-, αλλά και μυστικιστές και μελετητές που δίνουν απαντήσεις σαν σε ντοκιμαντέρ, παίζουν έναν ρόλο μοντέρνου χορού ανάλογου με αυτόν της Αρχαίας Τραγωδίας. Οι απόψεις τους συνθέτουν ένα μωσαϊκό αλήθειας, οι σκέψεις και οι λέξεις του καθενός συναντούν αυτές του επόμενου προσθέτοντας έμφαση στην αρχή που διέπει όλη την ταινία για την εσωτερική αλληλοσύνδεση όλων των πραγμάτων.

(Πηγή: δελτίο τύπου)