του Paul McGuigan
(οι δηλώσεις του σεναριογράφου)
slevin1.jpg

Jason Smilovic (σεναριογράφος )
Νομίζω ότι το κοινό θα μπει στη θέση του Σλέβιν (τον ρόλο υποδύεται ο Josh Hartnett), ενός τύπου ο οποίος συμμετέχει παρά τη θέλησή του σε μια περίεργη υπόθεση του υποκόσμου. Θέλω οι θεατές να νιώσουν την ίδια απελπισία και παράνοια και να δουν έναν ήρωα ο οποίος, κόντρα σε όλα αυτά που του συμβαίνουν, παραμένει απίστευτα ήρεμος και αστείος. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε τον ίδιο αγώνα. Όταν βρεθείς μπροστά σε αντιξοότητες, μερικές φορές αυτό που χρειάζεται είναι απλά να χαμογελάσεις, να πεις ένα αστείο –και μετά να σου σπάσουν τη μύτη!

Οι δυο χαρακτήρες της ταινίας, ο Ραβίνος και το Αφεντικό (που υποδύονται ο Morgan Freeman και ο Ben Kingsley) ήταν οι καλύτεροι φίλοι, ήταν συνέταιροι που κάποτε δούλευαν μαζί, αλλά λόγω ενός περιστατικού, επήλθε ρήγμα στις σχέσεις τους. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο κάθε ένας απ’ αυτούς, έμεινε κλεισμένος στον «πύργο» του και ορκίστηκε να ζήσει μέχρι ο άλλος να πεθάνει. Όμως, είκοσι χρόνια αργότερα, παραμένουν και οι δύο εκεί.

(Ο σκηνοθέτης της ταινίας Paul McGuigan ) Έχει τη ματιά ενός οραματιστή. Μπορεί να αφηγηθεί μια ιστορία με λέξεις και εικόνες, όπως κανείς άλλος. Είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες εξαιτίας της ικανότητάς του να συνδέει το οπτικό στιλ με την ουσία της ιστορίας. Οι εικόνες του σου κόβουν την ανάσα και είναι σημαντικές στην αφήγηση της ιστορίας του.
slevin2.jpg
Όταν δέχθηκε να παίξε στην ταινία η Lucy Liu, τότε μού έγινε ξεκάθαρο τι χρειαζόταν ο ρόλος της Lindsey. Είναι απίστευτα παιχνιδιάρα, και σκέφτηκα ότι η ηρωίδα θα πρέπει να το διαθέτει αυτό. Πράγματι, ολοκληρώνει τη δυναμική που υπάρχει ανάμεσα σ’ αυτήν και τον Σλέβιν, στο στιλ Ρόζαλιντ Ράσελ-Κάρι Γκραντ.

Το ταλέντο του Ben Kingsley ξεπερνά και την πιο άγρια φαντασία μου. Έμεινα καθηλωμένος όταν τον είδα να ζωντανεύει το ρόλο που είχα γράψει. Αυτή ήταν η πιο δυνατή μου εμπειρία, γιατί θυμάμαι που όταν το έγραφα τον είχα στο μυαλό μου, και να ’μαστε οκτώ χρόνια αργότερα, κι αυτός παίζει το ρόλο. Αυτή είναι η πιο έντονη ανάμνηση για μένα, ως τώρα.

(δηλώσεις στις σημειώσεις για την παραγωγή)