του Neil LaBute
nurse3.jpg

Τρίτη ταινία για τον Neil LaBute (μετά τις γνωστές στο ελληνικό κοινό In The Company Of Men, Your Friends And Neighbors) και πρώτη στην οποία δεν έχει γράψει το σενάριο, η Nurse Betty σύμφωνα μ' ένα αμερικάνο κριτικό είναι "μια ταινία για δύο ονειροπόλους που είναι ερωτευμένοι με την φαντασία τους: η μια είναι μια νοικοκυρά και ο άλλος ένας γκάνγκστερ".
Βραβευμένη με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών 2000, η ταινία έχει ως κεντρικό πρόσωπο μια σερβιτόρα, την Betty Sizemore (στον ρόλο η σαγηνευτική Renee Zellweger).
nurse4.jpgΑντιμετωπίζοντας ένα τραγικό γεγονός -τον θάνατο του συζύγού της (στον ρόλο ο Aaron Eckhart), - η ηρωίδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα τραύματα της ψυχής και της καρδιάς αρνούμενη τον πραγματικό κόσμο. Βιώνοντας μια ονειρική εκδοχή της πραγματικότητας, η Betty πιστεύει ότι είναι η αγαπημένη του Dr. David Ravell (στον ρόλο ο Greg Kinnear) ο οποίος είναι ένα πρόσωπο μη -πραγματικό: είναι ο κεντρικός χαρακτήρας στην αγαπημένη σαπουνόπερα της ηρωίδας. Αφού εγκαταλείψει το σπίτι της στο Κάνσας, η ηρωίδα προσπαθεί να "επανασυνδεθεί" με τον αγαπημένο της Dr. David, πηγαίνοντας στο Λος Άντζελές.  Στον δρόμο της όμως θα συναντήσει δύο γκάνγκστερ (στους ρόλους Morgan Freeman και Chris Rock) που αναζητούν ναρκωτικά.
nurse1.jpgΑναμειγνύοντας στοιχεία που αντλεί από τις ταινίες θρίλερ, τις ιστορίες αγάπης αλλά και από τις ταινίες δρόμου, ο σκηνοθέτης Neil LaBute κάνει μια μοναδική για την μέχρι τώρα καρίερα του ταινία.
Εγκαταλείποντας τον κόσμο της λεκτικής σκληρότητας και του διάχυτου κυνισμού, ο σκηνοθέτης δημιουργεί μια κωμωδία που ισορροπεί πάνω στην γραμμή που χωρίζει την πραγματικότητα από την φαντασία και στην οποία το κωμικό συχνά συναντά το τραγικό.
Ο Neil LaBute δηλώνει σχετικά με την ταινία: "Δύο στοιχεία μου έκαναν εντύπωση όταν διάβασα το σενάριο της ταινίας Nurse Betty/ Η Νοσοκόμα Μπέτι το πρώτο ότι ήταν απίστευτα αστείο και έξυπνο -το άλλο ήταν ότι κανένας ποτέ δεν θα περίμενε ότι εγώ θα το σκηνοθετούσα. Έτσι αμέσως άρπαξα την ευκαιρία. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ να γράψω εγώ αυτό το σενάριο και κανένας δεν υποψιαζόταν ότι ποτέ θα το σκηνοθετούσα. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ένας πολύ καλός λόγος για σκηνοθετήσω την ταινία.
nurse2.jpgΚαι επίσης υπήρχε ένα είδος παιγνιώδους διάθεσης από την πλευρά μου: είπα ότι δεν θα αφήσω σε κανένα να μου το πάρει -θα το κάνω εγώ". Αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα κα την διάρκεια των γυρισμάτων προσθέτει "Η καλύτερη δουλειά γίνεται όταν μια ομάδα ευτυχισμένων και ταλαντούχων ατόμων συναντιούνται και δουλεύουν για κάτι που τους αρέσει. Το γύρισμα της ταινίας Nurse Betty υπήρξαν για μένα μια καθαρά απολαυστική εμπειρία."