του Nick Mastandrea
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
breed2.jpg
Peter Wortmann & Bob Conte (σεναριογράφοι)
Οι τρομακτικότερες ιστορίες είναι αυτές που θα μπορούσαν να συμβούν στην πραγματικότητα.
Θελήσαμε να γράψουμε ένα θρίλερ που αναφέρεται σε «φρικτό» κίνδυνο, αλλά όχι σε υπερφυσικά στοιχεία. Θελήσαμε τα «τέρατά» μας να ανήκουν στη ζωή όπως την ξέρουμε γιατί έτσι θα κεντρίσουν τους πρωταρχικούς φόβους.
Και οι δύο μας έχουμε σκυλιά και τα αγαπάμε. Δεν τα φοβόμαστε, και ξοδέψαμε αρκετό χρόνο μαζί τους – με φιλικά και μή σκυλιά- για να αποκτήσουμε σεβασμό στην ικανότητα τους να εμπνέουν φόβο.
breed1.jpg
Nick Mastandrea (σκηνοθέτης)
Είμαι οπαδός των ταινιών επιστημονικής φαντασίας και περιπέτειας. Το επίπεδο της τεχνικής CGI (σ.τ.ε. ειδικά εφέ που δημιουργούνται από υπολογιστή) και των γραφικών είναι τόσο εξεζητημένο πια, και σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να υπάρξει κάτι πραγματικό και πως εάν πήγαινα σύμφωνα με τους τρόπους της CGI, θα μπορούσε να κάνω ότιδήποτε αλλά και να παραπέμψω σε εξωγήινες καταστάσεις. Σκεφτήκαμε ότι θα δοκιμάζαμε με τα πραγματικά σκυλιά και ότι αυτός ο τρόπος θα καθιστούσε την ταινία πιο τρομακτική.
Όταν ήμουν περίπου οκτώ ή εννέα χρονών ένα σκυλί μου είχε επιτεθεί.. Δεν είχα δει ποτέ τον πατέρα μου να κινείται τόσο γρήγορα, εκτός από τον καναπέ προς το ψυγείο, αλλά εκείνη την ημέρα πήδησε πραγματικά πάνω από έναν φράκτη για να πάρει το σκυλί από πάνω μου. Τα σκυλιά που χρησιμοποιούμε εδώ, είναι γλυκά, καλά και ευγενικά αλλά πότε-πότε καθώς περπατάς δίπλα στο κλουβί τους μπορεί κάποιο να πεταχτεί πάνω σου ξαφνικά .....και αυτό είναι όντως τρομακτικό. Αυτό κάνει και την ταινία να λειτουργήσει.

(Πηγή: σημειώσεις για την παραγωγή )