της Laurie Collyer
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
sherry1.jpg
Laurie Collyer (σκηνοθέτις)
Μια από τις πιο κοντινές μου παιδικές φίλες, φυλακίστηκε τη χρονιά που αποφοίτησα από το κολέγιο. Το SherryBaby βασίστηκε στη δική της ιστορία. Στις τελευταίες τάξεις του σχολείου, ξεφαντώναμε τακτικά μαζί μέχρι το πρωί. Πάντα πίστευα για αυτήν ότι είναι μια κοπέλα που δεν "σηκώνει μύγα στο σπαθί της"!
Οι άνθρωποι όμως σκέφτονται ότι οι ιστορίες της φυλακής και τα ναρκωτικά αφορούν μόνο τον κόσμο που ζει στο περιθώριο. Δεν είναι αλήθεια. Η δική μου γενιά είναι μεταγενέστερη αυτής της δεκαετίας του '60 και έχει κάνει πολλές καταχρήσεις και έχει διασκεδάσει με ακραίους τρόπους. Μερικοί από μας επιβίωσαν και μερικοί όχι.
Το SherryBaby είναι μια ταινία για τη φίλη μου και για όλους της γενιάς μου που έχουν περάσει αλώβητοι από αυτές τις καταστάσεις. Το SherryBaby είναι μια ταινία για την ελπίδα.
sherry2.jpg
Maggie Gyllenhaal (ηθοποιός)
Μερικές φορές είναι κάποια σενάρια που κάτι φωτίζουν μέσα μου. Αυτό που διέκρινα στο σενάριο του SherryBaby ήταν ειλικρίνεια.
Έχουν γυριστεί πολλές κακές ταινίες σχετικές με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χαρακτήρας της Sherry (Σέρι) και σκέφτηκα ότι αυτή ίσως να είναι μια ευκαιρία για να γυριστεί και μία καλή.
Δεν ανέλυα την Sherry ενώ την υποδυόμουν. Απλώς έπαιζα τον ρόλο μου. Αισθανόμουν λίγο άνετη και αδιάντροπη. Όμως όταν είδα την ταινία αισθάνθηκα περισσότερο εκτεθειμένη, ευάλωτη και λιγότερα άνετη παρά όταν την γυρίζαμε την ταινία.

(πηγή δελτίο τύπου και δηλώσεις σε διάφορα sites)