του David R. Ellis
snakes1.jpg
Αυτή η ταινία τρόμου οργανώνεται γύρω από την πιο δημοφιλή φοβία του πολιτισμένου κόσμου: τη φοβία για τα φίδια.
Ο Σον Τζόουνς είναι ένας έφηβος που ζει τη ζωή του. Όμως, η καθημερινότητα του διαταράζεται, όταν, άθελά του, γίνεται ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ενός εγκλήματος. Εξαιτίας αυτού του, γεγονότος υποχρεώνεται να παρευρεθεί στην εκδίκασή της υπόθεσης στο Λος Άντζελες. Στον ομοσπονδιακό πράκτορα Φλιν ανατίθεται η ευθύνη έτσι ώστε ο Σον να φτάσει σώος στο δικαστήριο. Όμως οι υπεύθυνοι του εγκλήματος, ο Έντι Κιμ και η συμμορία του, κάνουν τα πάντα για να μην πάει σώος και ασφαλής στο δικαστήριο.
Υπό την προστασία του FBI, ο Τζόουνς επιβιβάζεται στο αεροπλάνο που θα τον μεταφέρει στο Λος Άντζελες για την πολύκροτη δίκη, χωρίς οι υπόλοιποι επιβάτες να γνωρίζουν την παρουσία του. Όμως η πτήση με την οποία ταξιδεύει είναι γεμάτη με εκατοντάδες δηλητηριώδη φίδια...
snakes2.jpgΚεντρικό στοιχείο της δραματικής πλοκής είναι ο περιορισμένος χώρος του αεροπλάνου από τον οποίο δεν υπάρχει καμμία διαφυγή και η παρουσία σ' αυτόν ενός στοιχείου που διαταράσει την ασφάλεια που πρέπει να αισθάνεται κάποιος όταν ταξιδεύει: δηλαδή των δηλητηριώδη φιδίων. Ακριβώς λόγω των προηγουμένων είναι που δημιουργούνται οι όποιες εντάσεις στην αφήγηση. Έτσι ο περιορισμένος χώρος του αεροπλάνου φέρνει πιο κοντά τους επιβάτες και πολλαπλασιάζει τα αρνητικά συναισθήματα και τις φοβίες τους, δημιουργώντας εντέλει μια εφιαλτική ατμόσφαιρα.

(πηγή: δελτίο τύπου)