του Marc Forster
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
strange2.jpg
Zach Helm (σεναριογράφος)
Ήθελα να πω την ιστορία ενός ανθρώπου που βρήκε τη ζωή του, λίγο πριν τη χάσει. Υπάρχει κάτι πολύ ποιητικό όταν κάποιος συνειδητοποιεί τη θέση του στον κόσμο και τη σημασία της ζωής τους, αλλά είναι πολύ πιο δραματικό όταν αυτή η συνειδητοποίηση λαμβάνει χώρα μόλις λίγες μέρες πριν η ζωή σου τελειώσει.
Η Kay, ο καθηγητής Jules Hilbert, η Penny, η Ana, ακόμα και το ρολόι, όλοι κάνουν πράγματα που τους βοηθούν να σώσουν ο ένας τον άλλο. Η κεντρική ιδέα στην ιστορία είναι ότι οι άνθρωποι και τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα, είναι συχνά εκείνα που αξίζουν περισσότερο στη ζωή μας και μας κρατούν ζωντανούς.
strange1.jpg
Will Ferrell (ηθοποιός)
Ο Harold Crick ζει στην απόλυτη ρουτίνα. Κάνει 45,7 λεπτά διάλειμμα για φαγητό, 4,3 λεπτά διάλειμμα για καφέ και τα υπολογίζει όλα γιατί μόνο έτσι πιστεύει ότι μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής του. Όμως όλα γκρεμίζονται, ότι συνειδητοποιεί ότι κάποιος άλλος έχει το πάνω χέρι. Όμως, μόλις ο Harold χάνει τον έλεγχο, μερικά πολύ ενδιαφέρονται πράματα αρχίζουν να του συμβαίνουν. Μόλις καταλαβαίνει ότι ίσως δεν υπάρχει γυρισμός και διαφυγή, αρχίζει να ζει πραγματικά και να εξερευνά όλα όσα θεωρούσε δεδομένα ή δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν. Τα αλλάζει όλα και όλους γύρω του, αλλά βαθιά μέσα του παραμένει ο Harold.

Maggie Gyllenhaal (ηθοποιός)
(Η Ana Pascal) Είναι μία ενήλικη και ώριμη γυναίκα και δεν είχα ενσαρκώσει άλλον τέτοιο ρόλο στο παρελθόν. Παρόλα αυτά είναι ριζοσπαστική και ζωντανή με έναν τρόπο που μόνο μία νέα γυναίκα θα μπορούσε να είναι. Αυτό με τράβηξε ιδιαίτερα.

Emma Thompson (ηθοποιός)
Η Kay Eiffel είναι σχεδόν χαζοβιόλα. Έχει αυτό το παράξενο και αηδιαστικό συνήθειο του να σβήνει τα τσιγάρα της με υγρά μαντιλάκια. Δεν μπορεί να βρει πως να σκοτώσει τον κεντρικό της χαρακτήρα, οπότε περνά τις μέρες της, σκεπτόμενη πιθανούς τρόπους θανάτου και καταστροφής.
Ξαφνικά ο μυθιστορηματικός κόσμος της Kay, γίνεται πραγματικότητα. Και το μεγάλο ερώτημα για αυτήν είναι το αν θα θυσιάσει την τέχνη της και τη δημιουργικότητά της για αυτόν τον αληθινό άνθρωπο.
strange3.jpg
Marc Forster (σκηνοθέτης)
Η ιστορία παρουσιάζει έναν άνθρωπο που φαίνεται ότι είναι ‘αποκοιμισμένος’ στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και ξαφνικά ξυπνά και συνειδητοποιεί ότι του έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος και ότι πρέπει να κάνει κάτι, το οποίο όλοι θέλουμε κατά καιρούς να κάνουμε: να αλλάξει τη ζωή του. Το θεώρησα καταπληκτικό σενάριο, μία πολύ αστεία κωμωδία που διέθετε καρδιά και ψυχή.
Πάντα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην κωμωδία, αλλά ταυτόχρονα θέλω να κάνω ταινίες που να μην είναι απλά διασκεδαστικές, αλλά να εμπνέουν και να συγκινούν. Ενθουσιάστηκα με το Stranger Than Fiction γιατί πιστεύω ότι όλοι έχουμε κάποιον που να μας υποδεικνύει τι να κάνουμε στις ζωές μας. Όλοι έχουμε εσωτερικές φωνές που μας λένε τι να κάνουμε και πως να είμαστε - και εκείνο που ο Harold Crick κ ανακαλύπτει εν μέσω αυτών των απίστευτων γεγονότων είναι το πως να δραπετεύσει από όλα αυτά και να αρχίσει να απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο της ζωής του.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)