του Wes Anderson
darjeel2.jpg
Μετά το θάνατο του πατέρα τους και την εξαφάνιση της μητέρας τους, τρία αδέρφια ξεκινούν ένα ταξίδι στη μυστηριώδη Ινδία. Το ταξίδι πραγματοποιείται με τρένο κι έχει οργανωθεί από τον μεγαλύτερο αδερφό, ο οποίος θέλει με τον τρόπο αυτό να αναθερμάνει τις σχέσεις ανάμεσά τους. Όταν όμως η συμπεριφορά τους καταλήγει στο να εκδιωχθούν από το τρένο, τα τρία αδέρφια θα αναγκαστούν να ανακαλύψουν πολύ περισσότερα από όσα φαντάζονταν για τον εαυτό τους αλλά και για την Ινδία.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Wes Anderson δηλώνει σχετικά: "Ήθελα πάντοτε να κάνω μια ταινία που να εκτυλίσσεται σε τρένο, γιατί μου αρέσει η ιδέα της εν κινήσει δράσης. Ήδη έχω κάνει ανάλογη ταινία σε πλοίο. Αποφάσισα να κάνω μια ταινία στην Ινδία, μια ταινία που να διαδραματίζεται πάνω σε τρένο και να αφορά 3 αδέρφια. Ζήτησα λοιπόν από τους φίλους μου Τζέισον Σουόρτσμαν και Ρόμαν Κόπολα να συμβάλλουν στη συγγραφή του σεναρίου και έτσι πήγαμε όλοι μαζί στην Ινδία”.
darjeel1.jpgΑναφερόμενος στην Ινδία επισημαίνει: "Δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος. Πρόκειται για ένα μέρος όπου η καθημερινότητα είναι πάρα πολύ διαφορετική από τη δική μας, γεγονός που επηρέασε και το σενάριο της ταινίας. Παρόλο που το 90% της ιστορίας αφορά στις σχέσεις των τριών αδερφών και στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν, θεωρήσαμε σημαντικό αυτές οι συζητήσεις τους να λαμβάνουν χώρα πάνω σε τρένο που διασχίζει τη χώρα."
Τέλος αναφερόμενος στον χαρακτήρα που υποδύεται ο Owen Wilson δηλώνει: "Είδα έναν νεαρό στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη που φορούσε μπουφάν μοτοσικλετιστή και του οποίου το πρόσωπο ήταν καλυμμένο από επιδέσμους. Περπατούσε σαστισμένος, με δάκρυα να τρέχουν σχεδόν συνέχεια από τα μάτια του. Θα έλεγε κανείς ότι αυτό το παιδί είχε βιώσει κάτι τρομερό, γι' αυτό και δεν σταματούσα να τον κοιτάζω. Αυτός αποτέλεσε την έμπνευσή μου για τον χαρακτήρα του Wilson στην ταινία."