του Gavin Hood
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
wolver2.jpg
Gavin Hood, σκηνοθέτης
Η ταινία πρέπει να είναι οπτικά εντυπωσιακή, η δράση πρέπει να είναι θεαματική και αμείλικτη. Πρέπει όμως να επενδύσεις επίσης στην ιστορία και στους χαρακτήρες. Η κεντρική ιδέα της ταινίας αφορά κάποιον που δεν αισθάνεται άνετα με αυτό που είναι, βρίσκεται σε πόλεμο με την ίδια του τη φύση. Είναι ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας για να εξερευνήσεις.

Hugh Jackman, ηθοποιός & παραγωγός
Στις προηγούμενες ταινίες "X-Men", ο Γούλβεριν ποτέ δεν είχε ακριβώς την εμφάνιση που ήθελα. Για την ταινία αυτή, ήθελα ο Λόγκαν να έχει κάτι το ζωώδες, να πετάγονται φλέβες και να κάνει άλματα σαν ελατήριο. Ήθελα το κοινό να πει: "OK, ο τύπος αυτός είναι τρομακτικός, ο τύπος αυτός μπορεί άνετα να ξεριζώσει το κεφάλι κάποιου"."
wolver1.jpg
(...) Νόμιζα πως οι X-Men ήταν μια ασυνήθιστη επιλογή για μεταφορά στον κινηματογράφο. ’Ενας τύπος με μεταλλικά νύχια να βγαίνουν από τα χέρια του; Φυσικά δε γνώριζα ακόμα την πλούσια ιστορία του χαρακτήρα. Εάν τη γνώριζα θα ένιωθα μεγάλη πίεση αναλαμβάνοντας έναν τόσο θρυλικό ρόλο. Αν κάποιος μου έλεγε πως μια μέρα θα γυριζόταν ταινία για τον Γούλβεριν, θα είχα γελάσει. Δεν είχα ιδέα για τον αντίκτυπο που θα είχαν οι ταινίες "X-Men". Δε θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων στους fans και στο κοινό.

Ο Τσότσι [σ.τ.ε. ήρωας σε προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη] βρισκόταν σε πόλεμο με τον εαυτό του, όπως ακριβώς και ο Γούλβεριν. Με παρέσυρε το ταξίδι του Τσότσι, καθώς και τα ένστικτα του Γκάβιν για τους χαρακτήρες και την ιστορία. Οι χαρακτήρες αποτελούσαν πάντα την καρδιά των κόμικ αλλά και των ταινιών "X-Men". Οι άνθρωποι δένονται και ταυτίζονται μαζί τους.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)