της Kelly Reichardt
wendy2.jpg
Η Wendy Caroll (την υποδύεται η Michelle Williams) κατευθύνεται προς το Κέτσικαν της Αλάσκας προκειμένου να κερδίσει κάποια χρήματα εργαζόμενη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε μια κονσερβοποιία ψαριών και να ξεκινήσει εκεί μια νέα ζωή.Tη συνοδεύει η σκύλα της, Λούσι. Όταν το αυτοκίνητό της χαλάει στο Όρεγκον, η εύθραυστη οικονομική της κατάσταση καταρρέει και η Oυέντι έρχεται αντιμέτωπη με μια σειρά δύσκολων αποφάσεων.
Με ψυχρούς, ξεκάθαρους όρους, η ταινία καταπιάνεται με το θέμα της γενναιοδωρίας και της συμπόνιας στις παρυφές της αμερικανικής κοινωνίας, αποκαλύπτοντας την έκταση και τα όρια του καθήκοντος προς το συνάνθρωπο σε χαλεπούς καιρούς.
wendy1.jpgΗ σκηνοθέτις και εκπαιδευτικός Κέλι Ράιχαρντ/  Kelly Reichardt ζει στη Νέα Υόρκη και οι ταινίες της έχουν προβληθεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η ταινία της Old Joy/Περασμένη ευτυχία ήταν η πρώτη αμερικανική ταινία που κέρδισε το Tiger Award στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, και προβλήθηκε στις αίθουσες των HΠA, καθώς και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στις «Ημέρες Ανεξαρτησίας» το 2006. H Oυέντι και η Λούσι/Wendy and Lucy προβλήθηκε στο Τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών 2008.
Ο Mark Olsen στους Los Angeles Times σημειώνει «Μια ματιά έντονα παρατηρητική πάνω στον ολοένα και πιο δύσκολο αγώνα του ανθρώπου να επιβιώσει καθημερινά. Με την καθηλωτική και λεπτεπίλεπτη ερμηνεία της Michelle Williams, η ταινία οικοδομεί κάτι αινιγματικό και ταυτόχρονα συγκινητικό.»
Ενώ η Manolha Dargis στους New York Times γράφει: «Με ασυμβίβαστο ρεαλισμό, προσεκτική χρήση της κάμερας και χωρίς δακρύβρεκτες ευκολίες, η κα. Reichardt κάνει ολοφάνερο στον θεατή το τραγικά αληθινό: τι σημαίνει να παλεύεις να επιβιώσεις όντας στο χείλος της οικονομικής αβύσσου. Το «Wendy & Lucy» είναι μέχρι το κόκαλο μια πολιτική ταινία, αλλά χωρίς τη χρήση των συνηθισμένων εντυπωσιασμών».

(πηγή δελτία τύπου)