του Ang Lee
woodst2.jpg
Το καλοκαίρι του 1969, ο Έλιοτ Τίμπερ ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη και εργάζεται στο μοτέλ των γονιών του, το οποίο είναι ένα ερείπιο στα όρια της κατάσχεσης. Προσπαθώντας να προσελκύσει κόσμο στο μοτέλ, κινεί άθελά του τις διαδικασίες για τη δημιουργία του "Woodstock", της συναυλίας που του άλλαξε τη ζωή, καθόρισε μια ολόκληρη γενιά και αποδείχθηκε ορόσημο για την αμερικάνικη κουλτούρα.
Ο σεναριογράφος, αλλά και παραγωγός, James Schamus διασκεύασε γα τον κινηματογράφο το βιβλίο “Taking Woodstock: A True Story of a Riot, A Concert, and A Life” των Elliot Tiber και Tom Monte Έλιοτ . “Αυτό που κάνουμε είναι να αφηγούμαστε ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας αυτής, από μια μικρή γωνιά απροσδόκητης χαράς που συνέβη σχεδόν από ατύχημα και η οποία συντέλεσε στην πραγματοποίηση του εκπληκτικού αυτού φεστιβάλ” εξηγεί ο Schamus. Και συνεχίζει: [Η ταινία είνα μια ευκαιρία για] “να ταξιδέψουν οι νεότερες γενιές στο παρελθόν και να επισκεφθούν το Γούντστοκ, να πάρουν μια ιδέα του πως ήταν όταν μπορούσες να έχεις ελπίδα και να απολαμβάνεις τη ζωή. Αγκαλιάσαμε το ήθος αυτό με τον Ανγκ και περάσαμε πολύ καλά παρά την σκληρή δουλειά στην ταινία. Αυτή είναι η ενδέκατη ταινία στην οποία συνεργαζόμαστε με τον Ang . Πάντα ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη και αναζητά ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις. Πίσω από την κωμωδία, η ταινία είναι γεμάτη συναισθήματα αλλά και στοχασμούς ως προς το τι σημαίνει για τους ανθρώπους η ριζική αλλαγή. Όποιος περιμένει να δει ποια ηθοποιός υποδύεται και τραγουδά με τη φωνή της Τζάνις Τζόπλιν στο φεστιβάλ, τότε αυτό δε θα το βρει στο Taking Woodstock.”
woodst1.jpgΟ σκηνοθέτης της ταινίας Ang Lee δηλώνει: “Αν το “The Ice Storm” είναι το hangover του 1969, τότε το “Taking Woodstock” είναι η προηγούμενη όμορφη βραδιά και οι τελευταίες στιγμές αθωότητας. Έχοντας γυρίσει αρκετά δράματα στη σειρά, έψαχνα για μια κωμωδία – και ειδικά για μία χωρίς κυνισμό. Είναι επίσης μια ιστορία για την ελευθερία, την ειλικρίνεια, την ανοχή, αλλά και το “αφελές πνεύμα” που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χάσουμε.”
Ενώ ο πρωταγωνιστής της ταινίας κωμικός Demetri Martin σημειώνει: “Στην stand-up κωμωδία προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου. Με την ταινία αυτή όμως θα έπρεπε να είμαι κάποιος άλλος και να αποδώσω τις λέξεις και την ιστορία κάποιου άλλου σεναριογράφου.”

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή).