του Gela Babluani
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
131.jpg
Gela Babluani, σκηνοθέτης
Ήμουν πολύ χαρούμενος να ξαναγυρίσω την ταινία μου αλλά πάντα υπάρχει ρίσκο όταν ξαναγυρίζεις στα ίδια πράγματα. Ήταν όμως ενδιαφέρον να ξανακάνω την ίδια ταινία προσπαθώντας να χτίσω κάτι διαφορετικό αλλά με την ίδια δομή. Τα βασικά λοιπόν ήταν η ταινία να είναι έγχρωμη, αγγλόφωνη και με γνωστούς ηθοποιούς.
Για μένα οι ιστορίες δημιουργούνται από τους ανθρώπους και υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι να διηγηθείς τις ιστορίες. Οι χαρακτήρες κατασκευάζουν την ιστορία ή οι καταστάσεις κάνουν τους χαρακτήρες. Εμένα με ενδιαφέρει πιο πολύ η δεύτερη περίπτωση και αυτή η ταινία αποτελεί μια ιστορία για το πως αντιμετωπίζεται μια περίεργη κατάσταση από κάποιους χαρακτήρες και πως επηρεάζονται οι ζωές τους.

Michael Shannon, ηθοποιός
Νομίζω ότι τίθενται ορισμένα βασικά ερωτήματα σε αυτή την ταινία και αν θέλει κάποιος να ψάξει να βρει ένα βαθύτερο νόημα, μπορεί να το κάνει.
132.jpg
Ben Gazzara, ηθοποιός
Μπορεί η ταινία να ασχολείται με ένα τόσο σκληρό και σημαντικό ζήτημα, αλλά εμείς οι ηθοποιοί μπορούμε να διασκεδάσουμε και να μην τα παίρνουμε όλα τόσο σοβαρά.

Mickey Rourke, ηθοποιός
Δεν νομίζω ότι σε όλη τη μέχρι τώρα καριέρα μου έχω ξαναδουλέψει με τόσους καλούς ηθοποιούς. Ο μόνος λόγος που μπορεί να με κάνει επαγγελματία δεν είναι τα λεφτά που θα πάρω για μια ταινία αλλά ο σεβασμός που θα έχω στον σκηνοθέτη και ο θαυμασμός που θα έχω για τους συμπρωταγωνιστές μου.

Sam Riley, ηθοποιός
[Ο σκηνοθέτης Gela Babluani] Είναι εκπληκτικός καλλιτέχνης, ξέρει ακριβώς τι θέλει και νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά θρίλερ που μπορεί να γυρίσει. Το στυλ του είναι παλιάς σχολής, ευρωπαϊκό, όχι το κλασικό αμερικάνικο.

(πηγή δελτίο τύπου)