του Jeremy Leven
donjuan.jpg

Μια ρομαντική κωμωδία, ένα πορτραίτο ενός χαρακτήρα ιδιαίτερου, σχεδιασμένο με τους σκοτεινούς τόνους ενός δράματος.
Ένας μυστηριώδης νεαρός δηλώνει με αυτοπεποίθηση ότι είναι ο Δον Ζουάν, ο μεγαλύτερος εραστής όλων των εποχών. Όμως για τον ψυχίατρο Δρ. Μίκλιν, δεν είναι παρά ο τελευταίος ασθενής του λίγο πριν την συνταξιοδότησή του. Προσπαθεί να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από την μάσκα του Δον Ζουάν και γρήγορα αρχίζει να γοητεύεται από τον μύθο.
Αφηγούμενος το μύθο μέσα από κωμικές καταστάσεις, η σκηνοθεσία αντιμετωπίζει τον κεντρικό χαρακτήρα με ελαφρότητα, χιούμορ και ευαισθησία. Η φαντασίωση του μοιάζει να αποτελεί την λύση στην προσωπική ζωή του ψυχίατρου (Μάρλον Μπράντο/ Marlon Brando), καθώς προσφέρει την απούσα, από την καθημερινότητα του, αισιοδοξία μαζί με μια δόση μυθολογίας.
Ο σκηνοθέτης Τζέρεμυ Λέβεν/ Jeremy Leven βρίσκεται πολύ κοντά στις καταστάσεις της ταινίας καθώς έχει ασκήσει τη ψυχιατρική και το σενάριο βασίζεται στο διήγημα του με τίτλο Don Juan DeMarco and the Centerfold.
Η παρουσία δύο μεγάλων ηθοποιών του μυθικού Μάρλον Μπράντο (ΝΟΝΟΣ) και της γοητευτικής Φέϊ Ντάναγουεϊ/ Faye Dunaway (ΤΣΑΪΝΑΤΑΟΥΝ) σημαδεύει την ταινία, ενώ στον ομώνυμο του τίτλου ρόλο βρίσκεται ο Τζόνι Ντεπ/ Johnny Depp.
Η παραγωγής της ταινίας είναι του Francis Ford Coppola.

Δ.Μ.