του Denis Villeneuve
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
prisoners.jpg

Hugh Jackman, ηθοποιός
[Η ταινία] Είναι ένα κλασικό θρίλερ γεμάτο σασπένς και αγωνία που σε κρατά στη άκρη του καθίσματός σου. Είναι καλογραμμένο και έχει πολύ εύστοχες ανατροπές. Είναι όμως παράλληλα και πολύ συγκινητικό, σου αγγίζει την ψυχή.

Denis Villeneuve
, σκηνοθέτης
Η ταινία πραγματεύεται ένα από τα πιο δύσκολα θέματα της ζωής – την εξαφάνιση των παιδιών. Η απλή σκέψη αμέσως μας κάνει να αισθανθούμε άβολα, μας κυριεύει ο φόβος. Δεν ξέρεις μέχρι ποιο σημείο θα έφτανες για να βρεις το παιδί σου πριν να είναι αργά ή δεν ξέρεις τι θα έκανες στο άτομο που είναι υπεύθυνο γι’ αυτό. Ο φόβος πάντα καθοδηγεί τις σκέψεις αλλά και τις αντιδράσεις μας. Προσωπικά ως δημιουργός αυτής της ταινίας, αυτή η πρόσκληση ήταν τρομερά συναρπαστική και ενδιαφέρουσα γιατί εν μέρει κατάφερα να αντιμετωπίσω τους δικούς μου φόβους.

Jake Gyllenhaal, ηθοποιός
Έθεσε μερικές πολύ σοβαρές ερωτήσεις για το μέχρι που θα έφτανε κάποιος για να βρει τους ανθρώπους που αγαπά, ρίχνοντας ταυτόχρονα μια ματιά στις σχέσεις των ανθρώπων μιας μικρής πόλης όταν συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό. Αυτό το βλέπουμε στην ταινία και μέσα από τα μάτια του αστυνομικού, που για κάποιους θεωρείται μέρος της λύσης ενώ για κάποιους άλλους μέρος το προβλήματος  που έχει δημιουργηθεί.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)