(Η μαγική ομπρέλα)
του John Lee Hancock
saving-mr-banks.jpg

Colin Farrell, ηθοποιός
Η ιστορία παρέχει πολλές πληροφορίες για τα πολυτάραχα παιδικά χρόνια της ζωής της P.L. Travers που την οδήγησαν στη γέννεση του χαρακτήρα της Mary Poppins. Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα παιδικά της χρόνια και ο πόνος που βίωσε μεταφέρθηκαν στο έργο της.

John Lee Hancock, σκηνοθέτης
O Disney καθόλη τη διάρκεια της ταινίας προσπαθεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει στο μυαλό της P.L. Travers, πέρα από το γεγονός ότι απεχθάνεται το animation. Προσπαθεί να ανακαλύψει από που έρχεται και τι είναι αυτό που την κάνει να είναι τόσο δύστροπη στις διαπραγματεύσεις της. Φτάνει μέχρι το σημείο να συνθηκολογήσει, πράγμα που δεν αρμόζει καθόλου στο χαρακτήρα του Walt. Τελικά, αντιλαμβάνεται πως μιλάει στο λάθος πρόσωπο. Πρέπει να τη μάθει καλύτερα και να κατανοήσει τη σχέση που είχε με τον πατέρα της. Αυτή η σχέση είναι και το κλειδί στην υπόθεση. Πρέπει να την πείσει ότι από κάτι τραγικό μπορεί να προκύψει ένα αισιόδοξο μήνυμα που σε προφυλάσσει από το σκοτεινό παρελθόν σου. Και αυτό ακριβώς κάνουν οι παραμυθάδες. Αυτό είναι το κοινό που τους ενώνει.

Tom Hanks, ηθοποιός
Η P.L. Travers στην ταινία είναι στοιχειωμένη από το παρελθόν της, από το οποίο δεν μπορεί να δραπετεύσει. Είναι τόσο έντονος ο πόνος και οι ενοχές που νιώθει από την απώλεια του πατέρα της. Όταν ο Walt τής μετέφερε με ποιο τρόπο ο ίδιος κατάφερε να  συνθηκολογήσει με το εαυτό του, εξαιτίας του χαμού του πατέρα του, τότε εκείνη δείχνει να αλλάζει στάση. Ο Walt Disney είναι τόσο διαφορετικός από εκείνη, με όλο αυτόν τον πλούτο γύρω του, με την Disneyland και τους πιγκουίνους του που χορεύουν. Νιώθει ότι δεν έχουν κανένα κοινό σημείο επαφής και ότι όλο το project δεν πρόκειται να τελεσφορήσει. Τελικά, αντιλαμβάνεται ότι ο λόγος που επιθυμεί εκείνος να κάνει την ταινία ταιριάζει απόλυτα με τους λόγους που την ώθησαν να γράψει το βιβλίο. Πιστεύω ότι η ταινία προσπαθεί να εξηγήσει το παρελθόν μας και ότι οι δουλειές που κάνουμε, εν προκειμένω, η καλλιτεχνική ενασχόληση των δύο, του Walt Disney με τις ταινίες του και της P.L. Travers με τα βιβλία της, ορίζουν και προσπαθούν να θεραπεύσουν εκείνους τους φόβους και τα τραύματά μας που γεννήθηκαν στο παρελθόν.

Emma Thompson, ηθοποιός
Πιστεύω ότι η P.L. Travers θεώρησε στην αρχή ότι ο Walt θα μετέτρεπε το δικό της κόσμο σε κάτι ανήθικο. Ο Disney από την άλλη που είχε και ο ίδιος βιώσει πολύ σκοτάδι στη ζωή του, ήθελε να δημιουργήσει έναn κόσμο για τα παιδιά με πολλή αγάπη και γεμάτο φως. Θεωρούσε ότι τα βιβλία έχουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που είναι πολύ διαφορετική από τον κόσμο της σαπουνόπερας που κυριαρχεί στην τηλεόραση του Disney και των αδερφών Sherman. Οι αμερικάνοι έχουν ένα συγκεκριμένο lifestyle πολύ διαφορετικό από τη δική της βρετανική φλεγματική στάση για τη ζωή.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)