του Jean-Marc Vallée
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
dallas-buyers-club.jpg

Craig Borten, σεναριογράφος
Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον [στην ιστορία του Ron Woodroof ] είναι ότι ένας μισαλλόδοξος τύπος χάνει τις φιλίες του και μετά αλλάζει και μαθαίνει τι σημαίνει πραγματική φιλία. Αυτοί που τον αποδέχονται και τον υποστηρίζουν είναι οροθετικοί και σχεδόν οι περισσότεροι είναι ομοφυλόφιλοι. Έχουμε κάποιον που καταδικάζεται με θανατική ποινή και το ανατρέπει κάνοντας μερικές ανακαλύψεις. Σε αυτή τη διαδικασία, αλλάζει και βοηθά και τους άλλους να αλλάξουν. Όποιος τα βάζει με τις δυσκολίες είναι για εμένα πηγή έμπνευσης και αυτό έκανε ο Rod.

Jean-Marc Vallée, σκηνοθέτης
Σε κάθε ταινία μου προσπαθώ να αιχμαλωτίσω την πραγματικότητα, να είμαι ειλικρινής και να αναδείξω αυθεντικές στιγμές στη μεγάλη οθόνη. Με τους ηθοποιούς εξερευνούμε το συναισθηματικό φορτίο της κάθε σκηνής και προσπαθούμε να δώσουμε τον σωστό ρυθμό. Σε αυτή την ταινία έπρεπε να πετύχουμε απότομες συναισθηματικές μεταπτώσεις.

Matthew McConaughey, ηθοποιός
Ο τρόπος που προσέγγισα τον χαρακτήρα ήταν ότι δεν ξέχασα στιγμή πως ήταν πρώτα από όλα επιχειρηματίας, ένας άντρας που έκανε τα απαραίτητα για να επιβιώσει. Αργότερα, έγινε ένας σταυροφόρος με σκοπό, αλλά χωρίς να το πολυκαταλάβει και ο ίδιος. Βοήθησε να σωθούν πολλοί άνθρωποι και ακόμα και αν το έκανε για εγωιστικούς λόγους, αυτός το έκανε.

Jared Leto, ηθοποιός
Η σωματική μεταμόρφωση σε επηρεάζει με κάθε τρόπο ακόμα και συναισθηματικά. Επηρεάζει την ενέργεια σου. Τη φωνή σου, την εμφάνιση του, τον τρόπο που κινείσαι.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)