(Μικρά όμορφα πλάσματα)
του Destin Cretton
short-term-12.jpg

Η Grace είναι επόπτρια στο Short Term, ένα ίδρυμα που προσφέρει υποστήριξη σε εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είναι παθιασμένη με τη δουλειά της, προσφέροντας τις υπηρεσίες της για τη φροντίδα των παιδιών. Ωστόσο, η Grace αγωνίζεται να ξεπεράσει το δικό της προβληματικό παρελθόν. Όταν ο Jayden, ένας ταλαντούχος, ανήσυχος έφηβος, φτάνει στο ίδρυμα, η Grace αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί πλέον σε θέση να αγνοεί τις δυσκολίες της δικής της παιδικής ηλικίας: η λεπτή ισορροπία της ζωής και της εργασίας της βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρέπει να βρει το δρόμο της μέσα από μια κρίση που παρόλο την σπρώχνει άκρα ωστόσο της επιτρέπει παράλληλα να ανακαλύψει και απροσδόκητες αχτίδες ελπίδας.
Ο Destin Cretton δηλώνει σχετικά: «Όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας προέρχονται από την εποχή που εργαζόμουν σ΄ ένα ανάλογο ίδρυμα. Τους πρώτους δύο μήνες, ήμουν εντελώς αλλού και κάθε μέρα φοβόμουν. Είναι τρομακτικό να είσαι σε μια θέση εξουσίας, όταν είσαι τελείως ανίδεος και όταν ξέρεις ότι μια λάθος κίνηση μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες για μερικά από αυτά τα παιδιά.
(…) Όσον αφορά το πώς αποκαλύπτονται οι χαρακτήρες δεν αυτοσχεδιάσαμε. Το σενάριο ήταν δομημένο με ένα τρόπο μαθηματικό. Προσωπικά, με ενδιαφέρει πως σχηματίζεις γνώμη και εντυπώσεις για ανθρώπους που μόλις γνωρίζεις, γιατί το κάνω όλη την ώρα και είμαι πάντα λάθος.
(…) Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε αυτούς τους χαρακτήρες, όχι απαραίτητα με την κακή έννοια. Είναι εύκολο να νομίζετε ότι τους ξέρετε. Δεν ήταν μια ταινία αυτοσχεδιασμού, αλλά ενθάρρυνα τη χαλαρότητα. Θέλαμε η κάθε σκηνή να είναι ζωντανή».

 (πηγή κατάλογος Φεστιβάλ, tribecafilm.com )