του Richard Shepard
(οι δηλώσεις του σκηνοθέτη)
dom-hemingway.jpg

Δεν στήριξα τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα σε κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ήθελα να δημιουργήσω έναν διαφορετικό ήρωα, ο οποίος είναι μισητός και τραχύς. Παρόλα αυτά δεν μπορείς ταυτόχρονα να μην τον αγαπήσεις.
 Ο Ντομ είναι ένας πολύπλοκος χαρακτήρας. Είναι ένα διαβολικός άντρας, ο οποίος είναι προβληματισμένος, πικραμένος, οργισμένος, αλλά κατά βάθος έχει μεγάλη καρδιά. Ο Ντομ κουβαλάει πολύ θυμό μέσα του καθώς η ζωή δεν του φέρθηκε πολύ καλά:  έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη φυλακή, η γυναίκα του έχει πεθάνει, η κόρη του έχει σταματήσει να του μιλάει, και ο ίδιος προσπαθεί να πάρει πίσω τα λεφτά που του οφείλουν επειδή δεν πρόδωσε τους  συνεργάτες του. Στην αρχή, λοιπόν, δεν ήμασταν σίγουροι αν θα τον αντιπαθούσανε ή όχι. Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο όταν μιλάει και είναι πολύ αθυρόστομος. Τελικά, όμως μάθαμε ότι ο Ντομ κρύβει πολλά περισσότερα. Για μένα, δεν πρόκειται για έναν εγκληματία, πρόκειται για έναν άντρα, στη ζωή του οποίου επικρατεί ένα χάος και προσπαθεί να κάνει ένα μικρό βήμα προς το καλύτερο. Ήθελα να δημιουργήσω ένα ιδιαίτερο στυλ ομιλίας για τον Ντομ, ήθελα όσο μπορεί να τραβήξει την προσοχή και να είναι διασκεδαστικό για το κοινό.
(...) Καμιά φορά πιστεύω πως είναι πιο δύσκολο να σκηνοθετείς όταν έχεις να κάνεις με παιδιά ή ζώα, αλλά πιο σημαντικό πιστεύω πως είναι να ξέρεις να διαλέγεις σωστά τους ηθοποιούς. Μετά, τους καθοδηγείς και τους βοηθάς να προσαρμοστούν στο σκηνικό.
(...) Την πρώτη φορά που πήρε στα χέρια του ο Τζουντ/  Jude Law το σενάριο, και διάβασε πιο προσεκτικά το χαρακτήρα του Ντομ Χέμινγουεϊ, του άρεσε αλλά και δεν του άρεσε ταυτόχρονα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πίστευε πως δεν του ταίριαζε πολύ αυτός ο χαρακτήρας δέχτηκε. Ήταν για εκείνον μεγάλη πρόκληση να υποδυθεί ένα πρόσωπο τόσο ζωντανό. (...)  Αυτός ρόλος έδωσε στον Τζουντ Λο την ευκαιρία να ξεφύγει λίγο από τα πρότυπα που μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα. Συνήθως υποδυόταν όμορφους και γοητευτικούς χαρακτήρες.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)