της Julie Delpy
(οι δηλώσεις της σκηνοθέτιδος)
2-days-in-new-york.jpg

[Μετά την ταινία The Countess (2009)] Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω ένα sequel [της ταινίας 2 Days in Paris (2007)]. Όμως ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να το βασίσω και πάλι στο πρόσωπο του Άνταμ [Adam Goldberg], γιατί θα παρέπεμπε κατευθείαν στις ταινίες ‘Πριν το Ξημέρωμα’ και ‘Πριν το Ηλιοβασίλεμα’, κάτι που δεν ήθελα να συμβεί.
(...) Η Μαριόν [σ.τ.ε. την υποδύεται η Julie Delpy] δεν ψάχνει κάποιον να παντρευτεί αλλά έναν άντρα που θα δεθεί ουσιαστικά μαζί της μέσα σε μία σχέση και που θα τη βοηθήσει να βρει ένα νόημα στη ζωή της. Αυτό είναι που έχει σημασία για εκείνην.
(...) Μου αρέσει να ξεκινάω από μια συγκεκριμένη πραγματικότητα, από ένα θέμα που θα μπορούσε να καταλήξει ακόμα και σε τραγωδία. Και σε αυτό το πλαίσιο εισάγω αστείες καταστάσεις και χαρακτήρες που με τη σειρά τους δημιουργούν το χιούμορ, ακόμα κι αν η ίδια η ιστορία δεν είναι απαραίτητα διασκεδαστική.
(...) Οι μαριονέτες ήταν ένα παιχνίδι που λειτουργούσε σαν ιδανικό μέσο ανάμεσα σε μένα και στο γιο μου. Με βοηθούσαν να του μιλήσω για πράγματα που δυσκολευόμουν να του εξηγήσω αλλιώς.
(...) Ο Μίνγκους [σ.τ.ε. τον υποδύεται ο Chris Rock ] έχει ήδη παντρευτεί δύο φορές, χωρίς επιτυχία. Οι εμπειρίες του όμως τον έμαθαν να είναι προσεκτικός και να παρατηρεί τι θα μπορούσε να γκρεμίσει τα πάντα μέσα σε μια στιγμή. Προτού έρθει η οικογένεια των Γάλλων όλα στο ζευγάρι λειτουργούν πολύ καλά, όμως δύο μέρες αρκούν για να έρθουν τα πάνω κάτω.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)