(Σκουριασμένη πόλη)
του Scott Cooper
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
out-of-the-furnace.jpg

Scott Cooper, σκηνοθέτης
Γράφω πάντα, έχοντας στο μυαλό μου τους ηθοποιούς που θέλω. Έγραψα το «Crazy Heart» για τον Τζεφ Μπρίτζες, παρόλο που δεν τον ήξερα. Όπως δεν ήξερα και τον Κρίστιαν Μπέιλ, αλλά θαύμαζα εδώ και χρόνια τη δουλειά του. Ήθελα λοιπόν να δω να βγάζει κάτι, κάτι που δεν θα είχα ξαναδεί. Μια αίσθηση ευθραυστότητας και καλοσύνης. Παίζει συνήθως δυναμικούς, σκληρούς ρόλους. Ήθελα λοιπόν να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα δύο αυτά στοιχεία.

Casey Affleck, ηθοποιός
[Ο  Christian Bale] Νομίζω ότι είναι μοναδικός, επειδή είναι πραγματικά ένας αυθεντικός ηθοποιός. Αυτό ήταν το πεπρωμένο του. Ήταν προορισμένος για κάνει τέτοιο. Είναι εξαιρετικός. Δεν κάνει αυτό το επάγγελμα, γιατί είναι διασκεδαστικό να είσαι ηθοποιός ή γιατί θέλει να είναι διάσημος ή πλούσιος, ή του αρέσει να δίνει συνεντεύξεις σε υπέροχες δημοσιογράφους. Το κάνει απλά γιατί ήταν στα γονίδιά του να γίνει ηθοποιός.

Christian Bale, ηθοποιός
Σκεφτόμουν όλη την ώρα την ταινία και χωρίς προφανή λόγο, είχα ένα περίεργο προαίσθημα για αυτήν. Τη σκεφτόμουν όλη την ώρα. Τηλεφώνησα στον Σκοτ [Scott Cooper], για να δω τι έκανε, να τον υποστηρίξω και να δω πως προχωρούσε η ταινία. Ποιον επέλεξε στα δοκιμαστικά και τέτοια πράγματα. Μου είπε ότι δεν είχε κάνει απολύτως τίποτε και ότι με περίμενε να τελειώσω τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου. Εκείνη την ώρα το σκέφτηκα και είδα ότι έχω ένα μικρό χρονικό περιθώριο για να παίξω τον χαρακτήρα.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)