του Woody Allen
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
magic-in-the-moonlight.jpg

Woody Allen, σκηνοθέτης
Είχαν ακουστεί πολλά για τα μέντιουμ εκείνης της εποχής. Κάποιοι πολύ διάσημοι άνθρωποι τότε, όπως ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ (υπεύθυνος για τη δημιουργία της περσόνας του Σέρλοκ Χολμς), ας πούμε, τα παίρνανε πολύ στα σοβαρά. Υπήρχαν πολλών ειδών περιστατικά, όπως οι φωτογραφίες με πνεύματα, για παράδειγμα, που έκαναν τους ανθρώπους να απορούν και να αναρωτιούνται. Οι πνευματιστικές συγκεντρώσεις, κατά τις οποίες μια ομάδα ανθρώπων προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με το πνεύμα ενός ανθρώπου μέσω της βοήθειας ενός μέντιουμ, ήταν πολύ συχνές.
[Σχετικά με τον κεντρικό ήρωα, Στάνλεϊ Κρόφορντ] Πρόκειται για έναν ευφυή, επιστημονικά καταρτισμένο και λογικό άνθρωπο, που δεν μπορεί να δεχτεί τους απατεώνες, οι οποίοι με δόλια μέσα προσπαθούν να ξεγελάσουν το κοινωνικό σύνολο.
Ο Μπρίς δεν είναι κανένας κακός άνθρωπος, απλά δεν είναι και κανένας σπουδαίος τύπος. Η οικονομική ευρωστία που θα μπορούσε να παράσχει όμως στη Σοφί και τη μητέρα της είναι πολύ σημαντικό αβαντάζ για εκείνη την περίοδο.

Colin Firth, ηθοποιός
[Ο Στάνλεϊ είναι] Υπερόπτης, επικριτικός, κυνικός και αλαζόνας με εξωφρενικά μεγάλη ιδέα για το άτομό του. Ως ειδικός στην τέχνη της ψευδαίσθησης ψάχνει αναλυτικά οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δουλειά του, ωστόσο δε μπορεί να σταματήσει να υπερηφανεύεται και να κομπορρημονεί για την ικανότητά του να αποκαλύπτει υποτιθέμενους απατεώνες πνευματιστές.

Emma Stone, ηθοποιός
[Ο Στάνλεϊ] προκαλεί την Σόφι ασταμάτητα, όμως εκείνη έχει τον τρόπο να τον εκπλήσσει κάθε φορά. Κι αυτό είναι που της δίνει δύναμη. Επίσης τον βρίσκει και κομματάκι γοητευτικό οπότε ενεργοποιείται και ένα είδος σχολικών φλερτ-αντανακλαστικών στην όλη υπόθεση.

Hamish Linklater, ηθοποιός
[Ο Μπρίς] Αυτός είναι πρόθυμος να χαρίσει στην Σόφι τη γη και τ’ αστέρια, αν του τα ζητήσει. Δεν τον γοητεύει τόσο η ιδιότητα του μέντιουμ – αν και η μητέρα του θα την ενέκρινε και με κλειστά τα μάτια λόγω αυτού και μόνο – εκείνος απλά την αγαπάει με όλο του το είναι και θέλει απεγνωσμένα να είναι μαζί της.

(πηγη σημειώσεις για την παραγωγή)