του Anton Corbijn
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
life.jpg

Iain Canning, παραγωγός
Ο Τζέιμς Ντιν ήταν καταλύτης στην ποπ κουλτούρα, για τους ανθρώπους που ένιωθαν ότι ήθελαν μια διαφορετική τροπή στη ζωή τους. Όπως και για το Ντένις Στοκ, που είχε ήδη οικογένεια, αλλά δεν είχαν πάει τα πράγματα όπως θα ήθελε κι εύχεται να μπορούσε να γυρίσει πίσω το χρόνο.

Luke Davies, σεναριογράφος
Βυθίστηκα σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια μπορούσα να βρω για τον Τζέιμς Ντιν. Κατέληξα με ένα πολύ ευρύ πεδίο γνώσεων για μια πολύ σύντομη ζωή στο τέλος. Ένα μέρος της ζωής του όμως ξεχώριζε: το ταξίδι του Ντένις Στοκ με τον Τζέις Ντιν στη γεννέτειρα του.
(...) Όσον αφορά τον τίτλο της ταινίας δεν υπήρξε ποτέ άλλος. Ξέραμε ότι ταίριαζε απόλυτα. Κατά μία έννοια, η ταινία μιλάει για το πως η θνητότητα θα’ πρεπε να επηρρεάζει τον τρόπο που ζούμε. Είναι μια γιορτή για τη ζωή- μία ελεγεία για το θάνατο του Τζέιμς Ντιν.
 
Anton Corbijn , σκηνοθέτης
 Πρόκειται περισσότερο για τη ζωή του Ντένις Στοκ. Παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από τα δικά του μάτια. Δίνεται μεγάλη εμφάση στη δική του οπτική και τα βιώματα του.
(...) Φυσικά και θέλεις να μείνεις πιστός στα γεγονότα, αλλά δεν παύει να πρόκειται για μια ταινία. Πάντα αναζητείς το δράμα σε μια ταινία, αλλά δε διαστρεβλώνεις τους χαρακτήρες. Προσπαθείς απλά να δώσεις περισσότερο βάθος σε αυτούς και τα κίνητρα του.
(...) Υπήρχαν πάρα πολλοί ηθοποιοί που ήθελαν το ρόλο, αλλά ο μόνος που ήθελα να δω ήταν ο Ντέιν (Dane DeHaan), ο οποίος αρνούταν πεισματικά να με δει, γιατί ο Ντιν ήταν ο αγαπημένος του ηθοποιός και δεν άντεχε την ιδέα να τον ενσαρκώσει.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)