του Steven Spielberg
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
bfg.jpg

Frank Marshall, παραγωγός
[Οι ιστορίες του Roald Dahl] Έχουν χιούμορ αλλά και μια σκοτεινή πλευρά, είναι συνήθως τρομακτικές. Πάντως, τα παιδιά τις λατρεύουν.

Melissa Mathison, σεναριογράφος
[Οι δύο ήρωες] Έχουν μια πολύ γλυκιά σχέση. Στην αρχή, κοντράρονται και είναι καχύποπτοι ο ένας για τον άλλο, αλλά από τη στιγμή που φτιάχνουν το σχέδιό τους και προχωρούν ως φίλοι, τότε γεννιέται τόση αγάπη μεταξύ τους. Είναι μια υπέροχη μικρή ιστορία.
    
Steven Spielberg, σκηνοθέτης
Είναι πολύ γενναίο να συνδυάσεις το φως με το σκοτάδι, το να πεις μια τρομακτική ιστορία με μια αχτίδα φωτός, να διδάξεις κάτι τόσο αβίαστα - ο Νταλ το κάνει υπέροχα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα να πω αυτήν την ιστορία. Χωρίς το σκοτάδι, πώς θα μπορούσες να βρεις τη λύτρωση; Πώς θα μπορούσες να ξεφύγεις από το βάθος του εφιάλτη και να βρεθείς στο πιο όμορφο, στο πιο μαγευτικό όνειρο;.
(...) Είναι μια ιστορία που μιλά για την φιλία, για την αφοσίωση, για την προστασία των αγαπημένων σου. Μια ιστορία που δείχνει ότι ακόμη και ένα μικρό κορίτσι μπορεί να λύσει τα προβλήματα ενός γίγαντα, και να βρει σε αυτόν την οικογένεια που δεν είχε ποτέ.
(...) Οι πιο πρόσφατες ταινίες μου, που βασίζονταν σε ιστορικά γεγονότα, περιόριζαν κάπως τις κινήσεις μου, ακριβώς επειδή ήθελα να μείνουμε πιστοί στην ιστορία. Με τον “ΜΦΓ”/ The BFG/  The Big Friendly Giant μπορούσα να αποδράσω σε αυτό που κάνω καλύτερα, δηλαδή να αφήσω εντελώς ελεύθερη την φαντασία μου.
(...) Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο στούντιο, είδα τα διάφορα επίπεδα των σκηνικών, την τεχνολογία που χρειάζεται για κάθε ένα πλάνο, και όλα τις πρακτικές δυσκολίες και απαιτήσεις, και αισθάνθηκα κάπως χαμένος. Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα τα κατάφερνα, αλλά ήμουν ταυτόχρονα ευγνώμων για την δημιουργικότητα, την ακρίβεια και την φαντασία όλων των συνεργατών μου. Αισθάνθηκα ότι ξεκινούσα μια μεγάλη περιπέτεια – σαν κι αυτήν της Σόφη και του ΜΦΓ!

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)