του Woody Allen
(σχετικά με την ταινία)
cafe-society.jpg

1930. Νέα Υόρκη. O Bobby Dorfman προσπαθεί να διαχειριστεί τις προβληματικές του σχέσεις με τους γονείς του και τον γκάνγκστερ αδελφό του. Παράλληλα, διαχειρίζεται και  το κατάστημα της οικογένειας. Είναι σε αδιέξοδο και αισθάνεται ότι χρειάζεται μια αλλαγή σκηνικού! Έτσι, αποφασίζει να πάει και να δοκιμάσει την τύχη του στο Χόλιγουντ. Εκεί ο θείος του Phil, πανίσχυρος ατζέντης, τον προσλαμβάνει σαν το παιδί για όλα τα θελήματα. Στο Χόλιγουντ ερωτεύεται τη Vonnie, όμως η κοπέλα έχει φίλο. Ο Bobby είναι απελπισμένος μέχρι την ημέρα που η κοπέλα χτυπά την πόρτα του, λέγοντάς του ότι μόλις χώρισε με φίλο της. Όλα στη ζωή του Bobby ανατρέπονται...
Με τους Jeannie Berlin, Steve Carell, Jesse Eisenberg, Blake Lively, Parker Posey, Kristen Stewart, Corey Stoll, Ken Stott.
Η φωτογραφία είναι από τον Vittorio Storaro.
Ο Woody Allen, σκηνοθέτης της ταινίας δηλώνει: "Όταν έγραψα το σενάριο, το δόμησα ως ένα μυθιστόρημα. Όπως σ' ένα βιβλίο, μπορείτε να σταματήσετε για λίγο και να δείτε μια σκηνή με τον πρωταγωνιστή και τη φίλη του, μια σκηνή με τους γονείς του, που ακολουθείται από μια σκηνή με την αδελφή του ή τον γκάνγκστερ αδελφό, μια σκηνή με τα αστέρια του Χόλιγουντ. Και στη συνέχεια να δείτε το Café Society, με τους πολιτικούς, τις debutantes, τους “πλέιμποι”  και ανθρώπους που απατούν τις συζύγους τους ή πυροβολούν τους συζύγους τους. Για μένα ήταν πάντα μια ιστορία όχι για ένα άτομο, αλλά για ένα σύνολο. "
Και συνεχίζει σχολιάζοντας τους κεντρικούς χαρακτήρες: “Είναι απλά οι επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι στη ζωή. Τα πράγματα λειτουργούν για τον Bobby και την Vonnie μέχρι σε κάποιο βαθμό. Εξακολουθούν να ονειρεύονται ότι είναι μαζί, όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αν η Vonnie είχε πάρει μια διαφορετική απόφαση νωρίτερα, θα μπορούσαν να είναι μαζί. Όμως τελικά μπορούν να είναι μαζί μόνο στα όνειρά τους.

(πηγή κατάλογος Φεστιβάλ Καννών 2016, σημειώσεις για την παραγωγή)