του Denis Villeneuve
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1718_blade-runner-2049.jpg

30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ (στο ρόλο ο Ryan Gosling), ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος.
Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Rick Deckard (τον υποδύεται ο Harrison Ford, πρωταγωνιστής της πρώτης ταινίας), έναν άλλο blade runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες, που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.
Ο Denis Villeneuve, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: "Πάντα με έλκυαν ταινίες επιστημονικής φαντασίας με στιβαρό όραμα που μας οδηγούσαν σε μοναδικούς παράλληλους κόσμους, και το αυθεντικό «Blade Runner” είναι μακράν η καλύτερη του είδους όλων των εποχών. Ο Ridley Scott ευφυώς ενέπλεξε την επιστημονική φαντασία με το νουάρ στοιχείο για να δημιουργήσει αυτή τη μοναδική σπουδή πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη. Το καινούργιο «Blade Runner» είναι μια επέκταση της πρώτης ταινίας μερικές δεκαετίες αργότερα."
Η ιστορία της ταινίας βασίζεται σε χαρακτήρες από το  μυθιστόρημα Do Androids Dream of Electric Sheep? του Philip K. Dick και το σενάριο υπογράφουν οι Hampton Fancher,  Michael Green.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)