του George Clooney
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1718_suburbicon.jpg

Το Suburbicon είναι μια ειρηνική, ειδυλλιακή κοινότητα, ένα προάστιο με οικονομικά προσιτά σπίτια και περιποιημένους χλοοτάπητες ... Το ιδανικό μέρος για να μεγαλώσει μια οικογένεια, και το καλοκαίρι του 1959, η οικογένεια Lodge κάνει ακριβώς αυτό. Αλλά η ήρεμη επιφάνεια καλύπτει μια ανησυχητική πραγματικότητα. Ο αρχηγός της οικογένειας Gardner Lodge πρέπει να περιηγηθεί στη σκοτεινό υπόκοσμο της πόλης, να έρθεί αντιμέτωπος με τη προδοσία,την εξαπάτηση και βία. Αυτή είναι μια ιστορία με ανθρώπους που έχουν ελαττώματα και οι οποίοι κάνουν πολύ κακές επιλογές. Αυτό είναι το Suburbicon....
Με τους Matt Damon, Julianne Moore, Noah Jupe, Oscar Isaac. Σενάριο των Joel & Ethan Coen, George Clooney, Grant Heslov.
Ο George Clooney, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: «Οι αδελφοί Coen έγραψαν το αρχικό Suburbicon στη δεκαετία του '80. Για πολλούς λόγους, η ταινία δεν έγινε και μπήκε στο συρτάρι. Πέρυσι ο συνεργάτης μου, Grant Heslov και εγώ, εργαζόμασταν σε μια ιστορία που συνέβη στο Levittown της Pennsylvania, το 1957, βασισμενη σ’ ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο Κρίση στο Levittown. Κάλεσα τους Coen και τους ρώτησα αν μπορούσαμε να κάνουμε σπάσουμε το σενάριο μεταφέροντας το στο παρελθόν και τοποθετώντας το σε μια πόλη όπως το Levittown. Είπαν "υπέροχα" και το ξεκινήσαμε.
Αυτή είναι μια ταινία που πάντα ήθελα να κάνω επειδή μου άρεσουν τα θέματα της. Φαινόταν ότι τώρα είαι μια καλή στιγμή να μιλήσουμε για φράχτες και αποδιοπομπαίους τράγους, για μειονότητες, αλλά όλα αυτά περιτυλιγμένα σ’ ένα περίεργο θρίλερ. Πάντα μου άρεσε η ιδέα μιας δολοφονίας σε μια τέλεια πόλη όπου ο καθένας που κοιτάζει προς τη λάθος κατεύθυνση.»

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή, κατάλογος του Φεστιβάλ Βενετίας)