του  Craig Gillespie
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1718_i-tonya.jpg

Steven Rogers, σεναριογράφος & παραγωγός
Υπήρχαν κάποια πράγματα στην ιστορία της Τόνια που φαινόντουσαν πολύ ενδιαφέροντα, αλλά το ντοκιμαντέρ ["The Price of Gold", ένα επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του ESPN] δε μελετούσε σε βάθος. Ειδικότερα την ιδέα ότι τα μίντια και οι άνθρωποι αλλάζουν την αφήγηση για να ελέγξουν τις ιστορίες που ακούμε. Ήθελα να παρουσιάσω όλες τις πλευρές της ιστορίας και να αφήσω τον κόσμο να αποφασίσει τι πιστεύει και τι όχι.

Craig Gillespie, σκηνοθέτης
Η ιστορία ήταν τόσο αριστοτεχνικά γραμμένη, με τέλεια ισορροπία συναισθημάτων και χιούμορ και μια παντελώς ανορθόδοξη δομή- ήταν ταυτόχρονα τρομακτικό και συναρπαστικό.

Margot Robbie, ηθοποιός & παραγωγός
Όταν πρωτοδιάβασα το σενάριο σκέφτηκα ότι ο σεναριογράφος είναι πολύ δημιουργικός, πως έφτασε να σκεφτεί αυτό τον τρελό χαρακτήρα και το απίστευτο περιστατικό στο χώρο του καλλιτεχνικού πατινάζ. Ακόμη κι όταν έμαθα όμως ότι η ιστορία είναι αληθινή, ένοιωσα ότι μπορούσα να μείνω αμερόληπτη γιατί δεν είχα καμία προκατάληψη απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους.
(...) Το σενάριο έχει ένα πολύ συγκεκριμένο τόνο. Πολλοί σκηνοθέτες κατανόησαν το χιούμορ, αλλά δεν ξέραμε μέχρι που θα έφταναν. Ο Κρεγκ κατανοεί τις δυσλειτουργικές σχέσεις και ξέρει να χειρίζεται τη βία χωρίς να το παρατραβάει, γιατί δε θέλεις να μετατρέψεις την ενδοοικογενειακή βία σε ανέκδοτο.  Ο χειρισμός των χαρακτήρων του είναι τόσο αυθεντικός- ποτέ δε νοιώθεις ότι τους κρίνει ή τους κοροϊδεύει. Ήταν το κλειδί για την ταινία μας
(..) Ήθελα πάρα πολύ να τη [την Tonya Harding ] γνωρίσω, αλλά ήξερα ότι δε θα ήταν αυτό που περίμενα.Είναι μια σκληρή γυναίκα που έχει ανεχτεί πολλά. Ήταν αληθινή αθλήτρια. Το γεγονός ότι έφτασε μέχρι εκεί με τον τρόπο που μεγάλωσε ήταν απίστευτο. Είναι ανθεκτική, συνεχίζει όποιες κι αν είναι οι συνθήκες.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)