(Το απώτατο σημείο της ανθρωπότητας)
της Emer Reynolds
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1718_the-farthest.jpg

Οι ιστορίες των ανθρώπων και των συμβάντων πίσω από την ιστορική αποστολή του διαστημόπλοιου Voyager, που συνεχίζει μέχρι σήμερα την εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος ακριβώς τέσσερις δεκαετίες μετά την εκτόξευσή του. Ένα καθαρτήριο, συγκινητικό και ποιητικό ντοκιμαντέρ για μια μικρή μηχανή από αλουμίνιο που κουβαλά τα μεγάλα όνειρα της ανθρωπότητας.
Η Emer Reynolds, σκηνοθέτις της ταινίας δηλώνει: "Η ταινία απευθύνεται στην αγάπη, το δέος και την αρχέγονη ανάγκη των ανθρώπων να κατανοήσουν το Σύμπαν του οποίου αποτελούν μέρος. Κοιτούμε ψηλά και διερωτόμαστε. Η καρδιά της ταινίας είναι αυτή ακριβώς η περιέργεια, ο θαυμασμός, το μυστήριο. Είναι ο πυρήνας της διαδρομής του Voyager, το κέντρο των ονείρων των δημιουργών του, είναι η έλξη που όλοι οι ανθρωποι αισθανόμαστε για το Διάστημα και την Επιστημονική φαντασία...
Η ιστορία των Voyager δεν είναι μόνο μια απίθανη ιστορία ανθρώπινου επιτεύγματος και επιστημονικής τόλμης, αντιπροσωπεύει επίσης την ανάγκη να κοιτάξουμε γύρω μας και να κατανοήσουμε. Αφορά αρχέγονα ερωτήματα: Γιατί βρισκόμαστε εδώ; Τί υπάρχει γύρω; Είμαστε μόνοι; ..."

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)