του Brady Corbet
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1819_vox-lux.jpg

Η ταινία παρακολουθεί την άνοδο της Celeste από τις στάχτες μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας στους προβολείς του σταρ σύστεμ. Η ταινία εκτείνεται 18 χρόνια και εστιάζει σε  σημαντικές στιγμές μέσα από τα μάτια της ηρωίδας, ξεκινώντας από το 1999 και ολοκληρώνοντας το 2017.
Με τους Natalie Portman, Jude Law, Raffey Cassidy, Stacy Martin, Jennifer Ehle
Ο σκηνοθέτης δηλώνει : «Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τις ιστορίες του Robert Musil και του W.G. Sebald - λαβυρινθώδεις κατασκευές με ήρωες φανταστικά πρόσωπα που γίνονται αυτόπτες μάρτυρες ιστορικών σημείων καμπής ή πραγματικών προσωπικοτήτων τοποθετημένων σε αλλαγμένα ιστορικά περιβάλλοντα. Για μένα, αυτές οι ιστορίες προσφέρουν μια πιο διαφανή σύμβαση με τον αναγνώστη απ' ό, τι η παραδοσιακή ιστορική βιογραφία, διότι κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο παρελθόν χωρίς να αμφισβητεί τον συγγραφέα για το πώς μπορεί να δίνει έναν τόσο λεπτομερή απολογισμό ενός γεγονότος χωρίς να είναι παρόν.
 Το Vox Lux είναι η συνέχεια αυτού του θέματος αλλά από την άλλη πλευρά του αιώνα: ένα ιστορικό μελόδραμα που δημιουργήθηκε στην Αμερική μεταξύ 1999 και 2017. Η πρωταγωνίστριά της είναι μια αστέρας της pop μουσικής που ονομάζεται Celeste και παρουσιάζει, μέσω του βλέμματός της, σημαντικά γεγονότα και στιγμές που διαμορφώνουν τις αρχές του 21ου αιώνα».

(πηγή κατάλογος Φεστιβάλ Βενετίας)