του Quentin Tarantino
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1819_once-upon-a-time-in-hollywood.jpg

Το 1969, στο  Λος Άντζελες,  ο Rick Dalton, ένας τηλεοπτικός ηθοποιός και ο Cliff Booth, ο αντικαταστάτης του για τις επικίνδυνες σκηνές, ξεκινούν  μια περιπλάνηση με στόχο να γίνουν διάσημοι  στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η ταινία, σε τόνους μιας μαύρης κωμωδίας, υφαίνει τις  "πολλές ιστορίες της σε ένα φόρο τιμής στις τελευταίες στιγμές της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. "
Με τους James Marsden, Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt., Dakota Fanning , Tim Roth, Margaret Qualley, Al Pacino, Kurt Russell.
Το Λος Άντζελες κάτω από ένα φλογερό ηλιοβασίλεμα, σειρές από πανύψηλους φοίνικες που λικνίζονται από το αεράκι: Η ταινία Μια φορά κι έναν καιρό ... στο Χόλιγουντ, του Quentin Tarantino, είναι γεμάτη με την αισθητική και την ασυναγώνιστη γοητεία της πόλης των Αγγέλων.  Ένας φόρος τιμής, μια ωδή στην πόλη των παιδικών του χρόνων και σε σταρ όπως ο Burt Reynolds στη ζωή του οποίου βασίζονται οι χαρακτήρες που υποδύονται οι Leonardo DiCaprio και Brad Pitt.

Οι δηλώσεις των συντελεστών

Quentin Tarantino , σκηνοθέτης
Σε αυτή την πόλη [το Λος Άντζελες], αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να υπάρχουν ο ένας δίπλα στον άλλον. Η ιδέα του να εξερευνήσουμε αυτή την περίοδο, αυτή την εποχή στο Λος Άντζελες, με τα διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, ήταν που με προσέλκυσε ιδιαίτερα.
(...) Αυτή η ταινία είναι λίγο σαν απομνημονεύματα. Έζησα στο Λος Άντζελες το 1969. Θυμάμαι τι έπαιζε στο σινεμά, στην τηλεόραση. Θυμάμαι λεπτομέρειες. Θυμάμαι πώς ο κόσμος άκουγε ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο. Δεν άλλαζες σταθμούς για να βρεις άλλο τραγούδι, είχες έναν σταθμό που άκουγες, σε υψηλή ένταση και δεν τον έκλεινες όταν είχε διαφημίσεις. Είχε ενδιαφέρον να σκαλίζω το μυαλό μου, να πυροδοτώ τη μνήμη μου και να θυμάμαι πώς ήταν τότε.
(...) Δοκίμασα πολλές ιστορίες και αποφάσισα ότι δεν θέλω να έχω μία κλασική μελοδραματική πλοκή. Θέλω να είναι τρεις πλούσιες μέρες στις ζωές αυτών των χαρακτήρων, καθώς κυκλοφορούν στο Λος Άντζελες, ενώ η ιστορία κλιμακώνεται σταδιακά κάθε μέρα.

Leonardo  DiCaprio, ηθοποιός
Ο Rick Dalton είναι ένα υποπροϊόν της δεκαετίας του ’50, αλλά τώρα πια έχει έρθει καινούρια εποχή και η ευκαιρία του έχει χαθεί. Σε συνεργασία με τον Quentin, είδαμε την ιστορία του Rick Dalton σαν ένα ταξίδι ενός ανθρώπου με έλλειψη αυτοπεποίθησης, που είναι ανίκανος να νιώσει ευγνωμοσύνη για τη θέση στην οποία βρίσκεται και για ό,τι έχει κατακτήσει. Ψάχνει συνεχώς για κάτι παραπάνω».

Brad Pitt, ηθοποιός
Οι χαρακτήρες μας βασίζονται στη σχέση κασκαντέρ-ηθοποιού, που τότε ήταν συνηθισμένο να  περνάνε όλη την καριέρα τους μαζί. Μιλήσαμε για τον Steve McQueen και τον Bud Ekins, που ήταν δυνατή ομάδα στο The Great Escape και για τον Burt Reynolds με τον Hal Needham. Στην πραγματικότητα, μιλήσαμε με τον Burt για αυτό, κάτι που ήταν ιδιαίτερη χαρά μας. Οι δυο τους είχαν δυνατό δεσμό, ενώ σήμερα η σχέση είναι πιο παροδική. O Cliff και ο Rick μπορούν να βασίζονται ο ένας στον άλλον. H περίοδος που δεν είχαν δουλειά μπορεί να τους φαινόταν πιο κουραστική από την ίδια τη δουλειά, οπότε το να έχεις έναν φίλο, έναν σύντροφο, ήταν για αυτούς πολύ σημαντικό.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)