(Μια ημέρα, ένας έρωτας)
του Francis Ford Coppola
b_505X0_505X0_16777215_00_images_2223_one-from-the-heart.jpg

Παραμονή της 4ης Ιουλίου, στο Λας Βέγκας, ο Χανκ κι η Φράνι ετοιμάζονται να γιορτάσουν την πέμπτη επέτειο της σχέσης τους. Εκείνος ονειρεύεται μια σταθερή, μετρημένη ζωή, εκείνη διψάει για περιπέτεια και αλλαγή. Οι διαφορετικές προσδοκίες τους θα τους οδηγήσουν στη σύγκρουση και, τελικά, στον χωρισμό. Μόνοι πια, περιπλανιούνται στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και κάνουν νέες γνωριμίες που έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε σχέσεις, αν ξεπεράσουν τον έρωτά τους, που ίσως δεν έχει εξαντληθεί ακόμα.
Πρωταγωνιστούν: Frederic Forrest,Teri Garr, Raul Julia, Nastassja Kinski.
Η ταινία εξετάζει την πολυπλοκότητα των σχέσεων, τους πειρασμούς και τις επιθυμίες, καθώς και την αλληλεπίδραση μεταξύ ρεαλισμού και ονείρου.Αν και η τεχνική προσέγγιση και η χρήση προηγμένων τεχνολογιών για τη δημιουργία ενός εμφανώς σκηνοθετημένου και εντυπωσιακού κόσμου επιδοκίμασαν ορισμένοι, άλλοι κριτικοί ανέφεραν ότι η ταινία έχασε την αίσθηση της πραγματικότητας και ότι η ιστορία της ήταν υπερβολικά απλοϊκή ή αδύναμη.
Ο Roger Ebert, στην κριτική του, εξέφρασε ανάμεικτα συναισθήματα για την ταινία, αναγνωρίζοντας την τεχνική της καινοτομία αλλά και εκφράζοντας ανησυχίες για το αν η ταινία κατάφερε να συνδυάσει την τεχνική με την ανθρώπινη συναισθηματικότητα.
Μια από τις δηλώσεις του Coppola για την ταινία είναι η εξής: "Θεωρώ την ταινία "One from the Heart" ως μία μεγάλη περιπέτεια. Ήταν μια περίοδος δημιουργικότητας και τεχνολογικής καινοτομίας. Ίσως δεν καταφέραμε να φτιάξουμε την ταινία που είχαμε φανταστεί αρχικά, αλλά η προσπάθεια αυτή μας έμαθε πολλά και μας έβαλε σε νέα μονοπάτια."

(δ.τ.)