(Σκοτεινά νερά)
του Todd Haynes
b_505X0_505X0_16777215_00_images_2324_dark-waters.jpg

Ο Ρομπ είναι μεγαλοδικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος και εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. Η καριέρα του βρίσκεται στην καλύτερη φάση της όταν δύο αγρότες έρχονται σε επαφή μαζί του και ισχυρίζονται ότι ένα παράρτημα της εταιρίας DuPont αποβάλλει τοξικά απόβλητα στον τοπικό ποταμό με αποτέλεσμα την καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων και τον θάνατο εκατοντάδων ζώων. Με σκοπό να τους βοηθήσει και να ανακαλύψει την αλήθεια συντάσσει μια επιστολή διαμαρτυρίας που σηματοδοτεί την έναρξη μιας δεκαπενταετούς διαμάχης που θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την υγεία του και τις οικογενειακές του σχέσεις.
Με τους Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Camp.

Ο Adam Nayman στην κριτική του στο Sight and Sound επισημαίνει: "Η ταινία μοιάζει σαν να σαπίζει από μέσα προς τα έξω, γεγονός που, δεδομένου του θέματος - η διαρροή επικίνδυνων «χημικών ουσιών που δεν διασπώνται ποτέ» στην παροχή νερού ενός αγροτικού πληθυσμού - αποτελεί μια εμπνευσμένη και αποτελεσματική αισθητική επιλογή, η οποία περιπλέκει (αν και δεν υπερβαίνει) τη φόρμα, στην εκδοχή του Todd Haynes, του είδους νομικό θρίλερ «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ». Ακόμα και όταν μας ζητείται να ταυτιστούμε και να υποστηρίξουμε έναν σταυροφόρο δικηγόρο που στρέφεται κατά των θωρακισμένων ανεμόμυλων του πολυεθνικού καπιταλισμού, οι εικόνες υποδηλώνουν ότι η αναζήτησή του εκτυλίσσεται μέσα σε έναν κόσμο που έχει καταρρεύσει.
(...) Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ζοφερότητα του Dark Waters είχε αντίκτυπο στην υποδοχή του: ελλείψει των στιγμών φανταχτερής ομορφιάς (και διεστραμμένου χιούμορ) που χαρακτηρίζουν την φιλμογραφία του Haynes, δεν μπορεί εντέλει παρά να κατηγοριοποιηθεί ως καταθλιπτικό- ο τρόπος με τον οποίο ο Haynes υπονομεύει μια ύστερη στιγμή κάθαρσης είναι καταστροφικός."

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)