της Μargarethe Von Trotta
(οι δηλώσεις της σκηνοθέτιδος)
woman1.jpg
Από την αρχή με μαγνήτισε ο γυναικείος χαρακτήρας με την σχιζοειδή προσωπικότητα. Η Καρολιν είναι πολύπλοκη ηρωίδα. Ενσωματώνει δυο, και τις περισσότερες φορές τέσσερις χαρακτήρες. Την ημέρα είναι μια άψογη δικηγόρος, μια καλά οργανωμένη καριερίστα και το βράδυ, ένα τελείως διαφορετικό άτομο. Τη νύχτα ζει την σεξουαλικότητά της χωρίς αναστολές. Δεν αγαπά πραγματικά κανέναν άλλο πέρα από τον πατέρα της. Είναι δικηγόρος, πόρνη και κόρη. Όταν βρίσκεται μαζί με τον πατέρα της, μεταμορφώνεται σε ένα κορίτσι που είναι ανασφαλές, αδύναμο και υποτακτικό. Όταν βρίσκεται με τον άντρα που αγαπά, μετατρέπεται σε τρομαγμένο κοριτσάκι...
woman2.jpg
Μέσα στον καθένα από εμάς συνυπάρχουν καταμερισμένες, αρκετές προσωπικότητες. Οι περισσότεροι μπορούν να αναγνωρίσουν τις εσωτερικές αλλαγές στη συμπεριφορά τους. Στην ταινία αυτή υπάρχει μια νοσηρή ατμόσφαιρα, όμοια με αυτή που ενσαρκώνει η Joanne Woodward στην ταινία του 1957 «The Three Faces Of Eve». Στο φιλμ Είμαι η άλλη γυναίκα (I am the Other Woman), ένας άντρας ερωτεύεται και προσπαθεί απεγνωσμένα να βοηθήσει το αντικείμενο του πόθου του. Αρχικά σκέφτεται ότι η γυναίκα τον περιπαίζει, ότι υποκρίνεται την διαφορετικότητά της. Όσο προχωρά η ταινία, συμβιβάζεται με την σχιζοφρενική της πραγματικότητα και δεν θέλει να την αλλάξει. Το όνειρο της γυναίκας αυτής είναι να την αποδέχονται όπως είναι. Με τις επιθυμίες, τις αδυναμίες και τις αντοχές της.

Το θέμα της ταινίας είναι οι διαβαθμίσεις της αγάπης, η ψύχωση και το πάθος. Ο ερωτισμός δεν εκφράζεται μόνο με την φυσική πράξη του σεξ, αλλά και από την έλξη που ασκούν τα πολλαπλά προσωπεία της πρωταγωνίστριας.

(πηγή: σημειώσεις για την παραγωγή)