των Jaume Balaguero & Paco Plaza
rec2.jpg
Δύο ρεπόρτερ τοπικού καναλιού ακολουθούν μια ομάδα πυροσβεστών στη βραδινή τους βάρδια. Στόχος της live εκπομπής είναι να καταγράψει τις συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών και τις καταστάσεις υψηλού κινδύνου που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους. Στην πρώτη κλήση που δέχονται, οι πυροσβέστες πρέπει να σώσουν μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρίσκεται παγιδευμένη στο διαμέρισμά της. Όμως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κάτι πηγαίνει τραγικά στραβά…

Οι σκηνοθέτες της ταινίας Jaume Balaguero & Paco Plaza δηλώνουν σχετικά: "Θέλαμε να βρούμε ένα κεντρικό στοιχείο πάνω στο οποίο να χτίσουμε ένα εφιάλτη με τον πιο πιστευτό τρόπο – μια τρομακτική εμπειρία που θα ενέπλεκε και το κοινό, με τρόπους που ξεπερνούν τις συμβατικές ταινίες.
rec1.jpgΈτσι αποφασίσαμε να διηγηθούμε αυτή την ιστορία σα να ήταν ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ, με ζωντανά πλάνα όπου ο τρόμος συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για να τον σταματήσεις ή να τον επεξεργαστείς.
Η ιδέα ήταν να ξεφύγουμε από τις κλασικές μεθόδους αφήγησης και σασπένς που συνήθως συναντάμε στον κινηματογράφο και να αφήσουμε τη δράση να ξετυλιχθεί από μόνη της μπροστά στα μάτια μας σα να ήταν αληθινή, ζωντανή, ασταμάτητη. Σα να συνέβαιναν όλα πραγματικά."
Επίπλέον επισημαίνουν: "Αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε όλα τα στοιχεία τρόμου μέσα στο σκηνικό και να τα ζωντανέψουμε. Να τα αφήσουμε να ενεργήσουν αυτόνομα, χωρίς κανείς να χειρίζεται το τι θα συμβεί.
Έτσι δημιουργήσαμε τεχνητά μια κατάσταση ακραίου τρόμου και την αφήσαμε να εξελιχθεί μόνη της, να φτάσει στα άκρα. Το μόνο που έμενε ήταν να την κινηματογραφήσουμε.
Χρειαζόμασταν αποδείξεις, σα να ήμασταν κι εμείς μέρος της τρομακτικής ιστορίας που δημιουργήσαμε. Και, ευτυχώς, επιβιώσαμε για να διηγηθούμε την ιστορία."

(Πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)